fbpx

"Ярко Центр" на Південному бульварі: жити і працювати у діловому центрі Франківська

Суспільство 18:05, 04.08, 2023
НА ФОТО: Ярко Центр - сучасний багатофункціональний житловий комплекс в Івано-Франківську

Жити у діловому центрі – один із теперішніх світових трендів серед активних і мобільних молодих профі. Жити і працювати у “Ярко Центрі” в діловій частині Франківська – тренд місцевий. Він саме починається. 

Про особливості багатофункціонального житлового комплексу розповідає Анастасія Яцишин, менеджерка відділу продажів відомої будівельної компанії “Ярковиця“. 

Діловий центр міста

У Франківську на перетині вулиць Бельведерської, Південного бульвару і Тичини вже кілька років як розбудовується мікрорайон, новий для міста за функціоналом та можливостями. Зовсім поруч з історичним центром, його пішохідними вуличками й туристичними локаціями, росте Франківськ-сіті  – діловий центр нашого міста. 

Ще в 2021 році на Всеукраїнському будівельному саміті у столиці констатували: в Україну прийшов і поширюється тренд створення багатофункціональних проєктів на межі житлового та ділового будівництва. Тоді про це говорили як про новацію. Сьогодні цей формат житлових комплексів знаходить широке втілення. 

Популярність багатофункціональних проєктів зумовлена зниженням середнього віку покупців житла. Якщо раніше середній вік людей, що купували квартири комфорт-класу, становив 35-40 років, то тепер — 28-34. Середній вік покупців квартир бізнес-класу також зменшився — 33-41 рік. Молоді люди, активні у діловому житті, для яких важлива присутність у центрі міста, все частіше звертають увагу на квартири у комплексах, де поєднані житлова та комерційна нерухомість і є повноцінна соціально-побутова інфраструктура.

У Франківську багатофункціональні комплекси постають на місці, де раніше був речовий ринок. Локація визначає функціональність — так місто органічно формує середовище ділової активності, об’єднуючи та впорядковуючи розрізнене і хаотичне дрібне підприємництво, сферу послуг та комерцію, що тривалий час тут функціонували.

“Ярко Центр” на Південному бульварі – приклад багатофункціонального комплексу, в якому поєднана житлова і комерційна нерухомість. Перші поверхи відведені під бізнес, офіси, торгівлю. “Ми пропонуємо вищий рівень ділової активності”, – показує проєкт “Ярко Центру” Анастасія Яцишин. 

Ярко Центр - житлові і комерційні приміщення

Житлова частина “Ярко Центру” – 13 поверхів над діловою, помешкання шести типів. Наземні частини з’єднані між собою та з підземним паркінгом. Комплекс утворюють декілька споруд. Зараз триває зведення першої будівлі.

“Хочемо, щоби тут був остаточно сформований новий торговий і діловий центр Івано-Франківська, – каже Анастасія Яцишин. – Бачимо, що він почав оформлятися ще в старій забудові кінця 2010-2012 років, починаючи з Північного бульвару – підприємці викупили перші поверхи, переробили квартири та підвали під магазини, ресторани, фітнес-клуби тощо. Ми ж хочемо показати сучасну функціональну забудову із правильним плануванням вулиць, транспортних і пішохідних потоків на цих вулицях”. 

“Ярко Центр” і вимоги часу

Теперішні тенденції на будівельному ринку України зумовлені й обставинами війни. І хоч будуються комплекси з перспективою на повоєнний час, однак у них уже “прошиті” безпекові вимоги. 

Безпека. Велика війна акцентувала на безпекових моментах кожного нового будівництва. Зокрема, будинки повинні мати укриття. У “Ярко Центрі” надійним і містким укриттям слугуватиме підземний паркінг.  

Доступність також must have нового комплексу. Нові ДБН передбачають безбар’єрний простір, що зараз особливо актуально з огляду на ветеранів. “Всі входи і виходи на нульовому рівні, в комерційній та житловій частинах у “Ярко Центрі” – безбар’єрні, – відзначає Анастасія Яцишин. – У комерційній нерухомості працюватиме ескалатор. Із паркінгу як до комерційної, так і до житлової частини людей на візках чи з обмеженими можливостями доставлятимуть ліфти. Ця опція так само важлива для молодих батьків і людей літнього віку”. 

Ярко Центр - комерційна нерухомість в Івано-Франківську

Енергоефективність. “Ярко Центр” має енергоефективний паспорт. 

Резервне живлення. У новому багатофункціональному комплексі “Ярковиця” відмовилася від газу на користь електрики. Зважаючи на це, до забезпечення надійного живлення підійшли з максимальною відповідальністю.

Пішохідна досяжність сервісів. Це забезпечується самим розташуванням “Ярко Центру”. До історичної частини міста та до всіх установ у центрі, а також до інфраструктури так званого “першого кола” – хвилини пішої прогулянки. Поруч кілька комунальних і приватних шкіл, дитсадки, супермаркети, міське озеро, парк.

“Присутність в центральній частині міста – це комфортний доступ до всіх послуг, які є в пішохідній досяжності. Плюс частину з них просто на місці організує діловий простір “Ярко Центру”. Люди матимуть житло, поруч – роботу і всі необхідні сервіси”, – підсумовує Анастасія Яцишин. 

Концепція пішохідної досяжності передбачає уникнення заторів. “Збільшення кількості активного населення зовсім не означає збільшення пересування автомобілями”, – каже Анастасія Яцишин і наводить приклади польських, чеських, німецьких міст, де організація руху підпорядкована цій концепції. Вся центральна частина Франківська займає близько 25 кв. км, це 15-хвилинна пішохідна досяжність з однієї точки до будь-якої іншої, ілюструє вона на мапі. 

При такому пересуванні паркінг потрібний тільки для зберігання авто. А сама машина – для дальших ділових поїздок чи сімейних подорожей. До речі, автомобільна розв’язка у мікрорайоні дозволяє зручно дістатися будь-якої частини міста, виїхати на будь-який напрямок поза ним – з бульвару є з’їзди в бік Калуша, Коломиї, Надвірної-Буковелю.

“Ми пропагуємо пішохідну активність як стиль життя, – додає кураторка будівництва “Ярко Центру”. – Поки що світ не придумав іншого способу зменшення заторів у містах, як зростання вгору, з забезпеченням на одній локації ділового центру-роботи, проживання і сервісів”.   

Ярко Центр - квартири в центрі Івано-Франківська

Ярковиця задає ділові стандарти

Чутливі до ринку девелопери завжди реагують на запити підприємців, чиї бізнеси будуть наповнювати комерційну нерухомість. В “Ярко Центрі” ділова частина буде змінюватися, плануватися і переплановуватися відповідно до таких запитів. 

“Загалом об’єми комерційної нерухомості будуть досить значні, – каже Анастасія Яцишин. – Якщо взяти в сукупності, то на виході може бути досить великий торговельно-офісний центр, у який також можуть бути включені фуд-зони, спортклуби, зони велнес та медзаклади, освітні і дитячі центри. Таке поєднання відповідає інтересам бізнесу і потребам мешканців та є важливим для центральної частини міста, де наразі немає єдиного акумулюючого простору”. 

Компанія “Ярковиця” у будівництві комерційної нерухомості так само, як і у будівництві житлової, йде назустріч інвесторам. 

“Ярковиця” понад 20 років будує Франківськ і відома в діловому середовищі як надійний та відповідальний партнер. Усі об’єкти компанії збудовані якісно, здані вчасно – з дотриманням термінів, заявлених на етапі початку будівельних робіт. 

Бренд “Ярковиці” відомий за житловими комплексами “Калинова слобода”, “Опришівська слобода”, “Липки”, в яких уже частково реалізована багатофункціональність. Бездоганна репутація компанії ґрунтується на позитивній історії, а та – на виконанні зобов’язань перед клієнтами. 

“Ярко Центр” – місце для життя 

Житлова частина “Ярко Центру” враховує багаторічний досвід спілкування компанії з клієнтами. В плануванні квартир поєднали рішення, що були апробовані в інших комплексах, з акцентом на індивідуальний запит споживачів. Як результат – розширили пропозицію квартир за рахунок варіантів планування. 

Одно-, дво- та трикімнатні квартири з терасами у “Ярко Центрі” виконані у 9 просторових варіантах. Шість із них моделюють двокімнатні квартири – монолітно-каркасне будівництво дозволяє вільно планувати квартиру всередині. “Враховане максимальне використання кожного квадратного метра житлової площі”, – підкреслює Анастасія Яцишин. 

На планування безпосередньо вплинуло те, що опалення буде електричним. При цьому кухні можуть бути винесені в центр помешкання чи сплановані в глибині кімнати. А системи обігріву сховані в ніші. Відтак на меншій площі можна спроєктувати більше життєвого простору.

“Так неможливо спроєктувати при газовому опаленні, – пояснює Анастасія Яцишин. – Наприклад, 49,9 кв. м – це повноцінна двокімнатна квартира з вітальнею, окремою спальнею та окремою кухнею. Трикімнатні квартири – від 64,5 кв. м. Водночас пропонуємо як варіант двокімнатну квартиру великої площі – 61,8 кв. м, де є гардероб і велика лоджія”.

Найбільша трикімнатна квартира в “Ярко Центрі”, площею 71,7 кв. м, теж має свою “фішку” – дві вбиральні та спальню з лоджією.

Нова “Опришівська слобода”: як будують другу чергу містечка

Помешкання так рознесені всередині будівлі, що їхні вікна складають два фасади. Один із них виходить на міську ратушу та ансамбль площі Ринок. Інший – на Південний бульвар. Мешканці верхніх поверхів бонусом отримають вид на озеро. Вікна у “Ярко Центрі” передбачені енергозберігаючі, бізнес-класу. Також максимальний рівень енергозбереження, відповідно до паспорта комплексу, забезпечують матеріали та сучасне утеплення. 

Що стосується електричного опалення, то вибір будівельної компанії зумовили зручність та економічні чинники. Поверховість комплексу дозволяє встановити або дахову котельню, або автономне індивідуальне опалення, продовжує Анастасія Яцишин. “Провели розрахунки вартості опалення. Не враховуючи різниці у вартості самого обладнання, побачили: сучасні кондиціонери чи інші електричні системи обігріву при експлуатації у сьогоднішніх цінах, як порівняти з газовими, роблять компослуги значно дешевшими”, – пояснює менеджерка. 

“Ми залучили максимально можливу потужність в цьому місці для того, щоби кожна квартира мала індивідуальне електричне опалення. А всі разом – стабільне, надійне живлення”, – додає Анастасія Яцишин.

У переліку зручностей “Ярко Центру” – консьєрж-сервіс, зелень на дахах, ліфти з автоматичною системою безпеки, що при вимкненні живлення спускаються на поверх нижче і відчиняють двері. Достатня кількість паркомісць. “Буде використаний досвід “Ярковиці”, як найкраще утримувати будинки. Вже проводяться консультації для того, щоб визначити обслуговування для цього комплексу і обрати відповідну компанію”, – зазначає представниця компанії.     

Ціна квартири залежить від першого внеску та часу розтермінування. Купівля квартири – серйозна інвестиція, тож важливо мати можливість придбати її на виплату. 

“Враховуючи наш фінансовий досвід, ми готові надати безвідсоткове розтермінування до завершення будівництва. Зі зручними для людини періодами оплати – щоквартально чи щомісячно”, – наголошує Анастасія Яцишин.  

Термін здачі багатофункціонального житлового комплексу “Ярко Центр” в експлуатацію – друге півріччя 2025 року. Плюс ще три місяці після введення в експлуатацію для оформлення прав власності.

Стежте за будівництвом та дізнавайтеся про нові пропозиції:

Партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: