fbpx

Як живеться в «Опришівській слободі»: розповідає Сергій Шрам

Суспільство 16:23, 13.02, 2024

Франківець Сергій Шрам став одним з перших мешканців містечка «Опришівська слобода». Сюди Сергій з сім’єю заїхав чотири місяці тому. Якщо спочатку обирав житло за зручним розташуванням, то, коли з сім’єю тут оселився, оцінив й інші особливості комплексу: великий простір між будинками, закритий двір з охороною, продуману внутрішню транспортну розв’язку, центральну алею без автомобілів, простір для занять спортом та відпочинку. Як йому живеться в «Опришівській слободі», Сергій розповів КУРСу.

Сергій Шрам з Івано-Франківська. До того як переїхати в «Опришівську слободу», вісім років мешкав з сім’єю у тещі – у приватному будинку біля аеропорту.

Коли родина надумала придбати власне житло, каже Сергій, із забудовником не вагалися: «Ми розглядали лише «Ярковицю».

Як це - жити в ЖК Опришівська слобода в Івано-Франківську
Сергій Шрам каже, що не вагався ані хвилини, обираючи “Опришівську слободу”
від компанії “Ярковиця”

Тому, коли «Ярковиця» оголосила про старт будівництва «Опришівської слободи» у межах вулиць Коновальця – Блавацького, для Сергія склалися всі пазли. Адже до цього він жив неподалік, діти ходять тут до школи – змінювати навчальний заклад не довелося. До того ж поблизу – Сергієва майстерня з виробництва меблів.

«Тут гарне розташування, планування, поруч школа та садочок, церква під боком», – каже Сергій.

Забудовник приємно здивував вигідними умовами розрахунку – родина взяла квартиру і гараж з розтермінуванням виплати.

Опришівська слобода - ціна квартири

«Побудували швидко – за три роки наш будинок був готовий. Ми навіть не очікували, що вони так швидко здадуть. Зробили перший внесок – і нам розбили решту на 9 платежів», – розповів Сергій.

Алея без автомобілів

Заїзд до житлового комплексу «Опришівська слобода» обмежений шлагбаумом з охороною. Між будинками багато простору, де облаштовані відпочинові зони – як для дітей, так і для дорослих.

Як живеться в «Опришівській слободі»: розповідає Сергій Шрам 1

«Бачив, що деякі забудовники споруджують комплекси, як вулики. Я би там ніколи в житті не жив. У них навіть по-іншому фасади зроблені. Таке деколи враження, що не стало фарби», – відзначає Сергій.

Опришівська слобода - багато простору в ЖК

У кожному з корпусів на першому поверсі облаштовані гаражі, також є стоянка для автомобілів. Та центральна алея в “Опришівській слободі” – це простір без машин, пішохідна зона, як стометрівка у середмісті.

Опришівська слобода - дитячі майданчики

«Тут бездоганна розв’язка, організований рух по колу, є розмітка і навіть дорожні знаки поставили – все зроблено по-людськи», – зазначає чоловік.

Опришівська слобода - стоянки, гаражі, організація руху

Відповідно у містечку немає стихійних парковок на газонах і біля під’їздів. За словами Сергія, у його корпусі на 32 квартири є 10 гаражів. Крім того, будівельна кампанія продумала достатню кількість спеціально відведених паркомісць. 

Опришівська слобода - гаражі в ЖК

Озеро та зона для барбекю

«Тут дуже спокійно – це дуже великий плюс, що далеко він центральної дороги, не чути машин. Така тиша, ніби живемо в особняку», – зазначає Сергій.

Однак зупинка громадського транспорту від житлового комплексу розташована неподалік – 5 хвилин пішки. Добратися до центру міста на власному автомобілі займає приблизно 12-13 хвилин.

«Ще й річка поруч. Тут дуже гарно і затишно», – каже Сергій.

Та відпочити з сім’єю чи друзями можна і на території самого комплексу – є власний став, а біля нього облаштована зона для барбекю.

Як живеться в «Опришівській слободі»: розповідає Сергій Шрам 2

Поблизу футбольне поле та спортивний майданчик з тренажерами та турніками.

Як живеться в «Опришівській слободі»: розповідає Сергій Шрам 3

«Турнік оцінив молодший син. Постійно каже: «Тату, я буду підтягуватися, веди мене сюди. Це класна штука». Йому сім рочків, ходить у перший клас. А старший щось не дуже хоче. Більше любить футбол. Я вже купив йому три м’ячі, чекає весни», – розповідає Сергій.

Спортмайданчик Опришівська слобода

«Майстри були задоволені»

Житловий комплекс “Опришівська слобода” обслуговує приватний ЖЕО з офісом на території містечка. За словами Сергія, під’їзди та сходові клітки у будинку прибирають двічі на тиждень, а у дворах прибиральники працюють щодня.

Квартири від забудовника якісно підготовлені до ремонту.

«Штукатурка гарна, стіни рівненькі – майстри були задоволені, поштукатурено було дуже якісно», – розповідає Сергій.

Тож на ремонт багато часу тратити не довелося. Оскільки сам займається виготовленням меблів, то й умеблював своє житло самотужки. Після отримання ключів від квартири сім’я заїхала за 2,5 місяці.

Під’їзди у будинку просторі – є де розвернутися з меблями чи будматеріалами. Ліфти безшумні, у під’їздах задля безпеки мешканців встановлені відеокамери.

Меблі для сусідів

Сергій каже, що багато родин в «Опришівській слободі» саме почали робити ремонти. Деякі квартири продаються, щоправда, вже від перекупників. На території відкрили будівельний магазин.

«Хотілося, щоби вже більше людей вселилося, завести нових друзів. Я думаю, цього року кількість сусідів збільшиться», – каже Сергій.

Опришівська слобода - де купити квартиру в Івано-Франківську

Поки що знайомитися з сусідами доводиться через будинкові чати «Опришівської слободи».

«Є дві групи для спілкування між мешканцями. Одна суто для переписки і обговорення проблем, а в другій групі можна рекламувати свої послуги. Я маю майстерню з виробництва меблів, то рекламую свої вироби у групі, вже взяв трохи замовлень від майбутніх сусідів», – каже Сергій.

До речі, з його продукцією можна ознайомитися за цим посиланням, замовлення на меблі приймаються за телефоном 095 459 43 71.

«Я давно займаюся меблями, багато є замовлень у новобудовах, тому можу порівняти, як будує та облаштовує територію «Ярковиця» та інші забудовники. Тому відразу вирішив купити житло у «Ярковиці». Я в цьому мікрорайоні вже жив, оцінив логістику, а коли почалося будівництво «Опришівської слободи», відразу вирішив купувати тут житло. Я ані разу не пожалкував – тут мені подобається все», – підсумовує Сергій.

📌 Сьогодні триває будівництво другої черги містечка “Опришівська слобода”. Стежити за будівництвом та бути в курсі всіх пропозицій можна:

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: