fbpx

Як відновити мир і повернути окуповані території: в Івано-Франківську Валентин Наливайченко презентував план дій

Політика 11:17, 19.10, 2018

Як звільнити заручників, деокупувати Крим та Донбас, а також як посилити обороноздатність країни, розповів в Івано-Франківську лідер Руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

У рамках національного туру лідер Руху "Справедливість" Валентин Наливайченко 18 жовтня презентував в Івано-Франківську "План відновлення миру та деокупації тимчасово окупованих територій".

"Це стратегічний план дій для повернення України на шлях розвитку, а головне – для відновлення миру на сході України та деокупації наших територій",  пояснив Наливайченко.

Над розробкою плану відновлення миру команда "Справедливості" на чолі з Наливайченком працювала з найкращими українськими фахівцями та міжнародними експертами.

План відновлення миру складається з трьох ключових етапів.

1

"Перший етап – першочергові гуманітарні дії. Це повернення заручників (їх 136 станом на сьогодні) та розшук зниклих безвісти, яких сьогодні є понад 700",  пояснив Валентин Наливайченко.

Для цього план відновлення миру Наливайченка передбачає створення Центру звільнення заручників.

"Такий центр має бути створений разом з громадськими організаціями, з волонтерами і з кожним, хто може допомогти вирішувати ці питання. Це має робитися за державної підтримки",  сказав Наливайченко.

Допомога кожному ветерану та сім’ям загиблих має бути адресною, вважає політик.

"Треба знати кожного, хто захищав країну, кожну сім’ю, яка втратила годувальника або годувальницю, і, вибачте, без жодної другорядності",  зазначає Валентин Наливайченко.

Саме тому волонтери та добровольці мають бути визнані учасниками бойових дій та відчути підтримку держави. Цим буде займатися спеціальний центральний орган, який обов'язково повинен з'явитися і працювати,  Міністерство у справах ветеранів.

2

Другий етап Плану відновлення миру – це міжнародна угода з деокупації та відновлення територіальної цілісності України.

"Ми багато чули і знаємо про Мінські домовленості і про Нормандський формат. Але жодна з цих домовленостей не працює і не вирішує ключового питання для наших громадян. А ключове питання для безпеки кожного українця – це виведення з окупованих територій військ і спецслужб агресора".

Це стосується всіх окупованих територій – частини Донецької та Луганської областей та АР Крим. А основними партнерами при укладанні угоди мають стати міжнародні союзники – США та країни-члени ЄС.

"В угоді важливо, щоб чесно говорили і з нашими громадянами, і з міжнародними партнерами. Нам потрібно створити міжнародний економічний фонд відновлення мирного життя: фінансування і соціальної допомоги, і відновлення інфраструктури на усіх деокупованих територіях",  сказав Наливайченко.

Третій етап  це Національний план дій для відновлення миру, який передбачає посилення обороноздатності, безпеки, економіки держави.

"На наше переконання, це насамперед відновлення виробництва через замовлення на оборонних підприємствах України",  роз’яснив Валентин Наливайченко.

Тобто Національний план дій для відновлення миру передбачає насамперед запуск оборонної промисловості – заводів та підприємств, які налагодять випуск продукції задля потреб української армії, сил оборони та безпеки держави.

"Наша команда протягом двох років замовляла на українських заводах, потім отримувала та доставляла на передову модулі безпеки, санітарні модулі. Ці речі не тільки захищатимуть життя наших вояків, а й забезпечать бійцям такі умови служби, як в арміях європейських держав, Ізраїлю, країн-членів Північноатлантичного альянсу. Як на мене, це хороший приклад того, як має працювати "оборонка". Але потрібно, аби такі модулі були по всій передовій. А для цього підприємства повинні мати державні замовлення. Це ж стосується авіапідприємств. Якщо ми станемо сильнішими всередині, то зможемо протидіяти російській агресії", – зазначив лідер Руху "Справедливість".

При цьому за цієї влади План відновлення миру реалізовувати неможливо.

"Національний план дій може запрацювати за умови політичної волі, виключення подвійних стандартів і торгівлі з агресором, брехні і всього того, що заважає це робити вже зараз цій владі",  наголошує політик.

План відновлення миру Валентина Наливайченка необхідний для початку процесу виходу з кризи на сході України, припинення військових дій та відновлення повноцінного соціально-економічного життя на деокупованих територіях.

3

Обговорення Плану відновлення миру відбувається вже кілька місяців поспіль по всій країні перш за все із професійними військовими та ветеранами АТО, а також зі ЗМІ та представниками громадянського суспільства.

"Зараз ми закінчуємо обговорення Плану відновлення миру по всій країні. Після цього у планах поїздка у Вашингтон, де ми будемо говорити з міжнародними партнерами, ще до виборів, щоб вони виступали союзниками у реалізації нашого плану",  запевнив Валентин Наливайченко.

Втілювати свій план Наливайченко планує зі своєю командою з першого дня на посаді Президента України.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: