fbpx

Неймовірно: 14-річний франківець складає ногами кубик Рубіка за 2,5 хвилини. ВІДЕО

Стиль життя 20:16, 22.03, 2018

Михайло Лагойда з Івано-Франківська навчається в 9-му класі Української гімназії № 1 й захоплюється головоломками.

Приблизно 3-4 роки тому Михайло Лагойда захопився складанням головоломки кубик Рубіка. Після багатьох годин наполегливої праці хлопчик досягнув особистого рекорду – складає головоломку за 6 секунд, пише Правда.іф.

Із шкільних предметів Михайло любить математику, фізику, хімію, хоча каже, що математика не має значення для складання на швидкість кубика Рубіка.

"Є етапи, де треба зазубрювати формули, а є етапи, де потрібно мати просторове бачення і хорошу пам’ять. Потрібне добре розвинуте логічне мислення, час і терпіння", – каже хлопець.

Михайло Лагойда займається у Малій академії наук України. Цього року він написав наукову роботу з кліматології, яка пройшла на Всеукраїнський конкурс, тому у квітні Михайло захищатиме свій проект у Києві.

"Я цікавлюся географією і, зокрема, кліматологією. Робота присвячена розподілу опадів на території Івано-Франківської області. У ній я розробив прогноз до 2028 року по метеостанціях області і формулу залежності між опадами і температурою. Такий проект стане у нагоді, зокрема, аграріям, яким важливо знати, скільки і в якому році буде опадів і коли можна саджати ті чи інші культури".

У вільний час Михайло любить грати в шахи чи футбол, а також разом з друзями збирають на швидкість кубик Рубіка та розв’язуют різні головоломки. Кубик Рубика Михайло навчився складати навіть ногами:

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: