fbpx

301 тисячу гривень виділено на придбання житла для дітей-сиріт

Суспільство 11:58, 22.07, 2014

Івано-Франківська обласна адміністрація виділила 301 тисячу гривень на придбання житла для дітей-сиріт, які перебувають на обліку служби у справах дітей облдержадміністрації.

Про це КУРСу повідомив начальник служби у справах дітей обласної адміністрації Ковалик Іван.

Він розповів, що сьогодні на засіданні комісії планується розподілити 301 тисячу гривень для придбання житла для дітей-сиріт. За словами Івана Ковалика, житло буде придбано у сільській місцевості, оскільки воно значно дешевше, ніж у обласному чи районних центрах. Планується придбати помешкання для п’ятьох дітей-сиріт.

Важливо, що придбане житло не є соціальним, а дитина отримає його у приватну власність, що, на думку Івана Ковалика, є правильним. Помешкання, які будуть придбані для дітей, позбавлених батьківської опіки, будуть обладнані меблями та всім необхідним для проживання дитини.

Минулого року в рамках цієї програми було придбано житло для 13 дітей-сиріт. Зараз в області зареєстровано 1586 дітей-сиріт, ця цифра постійно змінюється, коливаючись в рамках 1500-1800 дітей. На Івано-Франківщині проживають 293 тисячі дітей, сиротами є тільки 0,53% з них, в той час коли по Україні в середньому 1,2 – 1,5%.

Начальник служби у справах дітей повідомив, що зараз на території області працюють два будинки сімейного типу – у Калуші та Косові. Там проживає 28 дітей, ще у 78 сім'ях проживають 123 дитини, позбавлені батьківського піклування.

Як розповів заступник голови Івано-Франківської ОДА Сергій Адамович, перед придбанням житла його перевіряють служби райдержадміністрацій та служба у справах дітей, і тільки після їхніх висновків приймається рішення щодо купівлі.

Також Адамович запевнив, що обласна влада весь час шукає гроші для купівлі житла дітям, позбавленим батьківської опіки, і пообіцяв, як тільки гроші будуть знайдені, відбудеться чергове засідання комісії щодо купівлі житла дітям-сиротам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: