fbpx

5 порад, як не підхопити грип на роботі

Здоров'я 13:59, 02.10, 2017

При похолоданні питання зараження грипом стає актуальним як ніколи. Перебуваючи цілий день на роботі поміж людей, які кашляють і чхають, треба зуміти не захворіти.

Є кілька дієвих заходів профілактики грипу в умовах офісу.

1. Протирай серветкою з дезинфікуючою рідиною дверні ручки, вимикачі, поверхню робочого столу, спинку стільця, комп'ютерну клавіатуру, мишку. Тобто найбільш популярні предмети в офісі, до яких може торкатися велика кількість людей. Саме тут накопичується маса вірусів і бактерій.

2. Слід підтримувати не дуже високу температуру в приміщенні, де перебувають працівники. Оптимальною вважається температура повітря не вище 22 °С. При більш високій температурі слизова оболонка дихальних шляхів пересихає, відчуває нестачу вологи і тому більш схильна до потрапляння інфекції. Також важливо робити п'ятихвилинки для провітрювання приміщень.

3. Дотримуватися принципів правильного збалансованого харчування. Намагайтеся налягати на початку осені на вітамінізовані продукти, яких взимку буде дуже мало. Вітаміни та мінерали зміцнюють імунітет, а він в свою чергу захищає вас від грипу та інших захворювань.

4. Крім провітрювання, важливо робити регулярне вологе прибирання приміщення і зволоження повітря. Можна скористатися спеціальними зволожувачами, а можна класти на радіатори і засоби опалення вологі рушники.

5. Намагайся якомога частіше мити руки після контактів з людьми і предметами. Руки – один з головних шляхів потрапляння інфекції від хворої людини до здорової, а тому їх слід регулярно мити з дезінфікуючим засобом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: