fbpx

Біля міського озера у Франківську незаконно засипали озерце і вирубали дерева, – Чорноус

Суспільство 22:44, 24.03, 2015

Документи свідчать про махінації, які дозволили орендарю земельної ділянки 1,8 га та забудовнику знищити зелені насадження та водойму на місці майбутньої забудови, заявив депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Чорноус.

Ще в квітні минулого року мешканці прилеглих до мікрорайону, де раніше знаходилося невеличке озерце, вулиць у Франківську, – зокрема Ленкавського і Кривоноса, – забили на сполох.

Люди зверталися до міського голови і до контролюючих інстанцій, повідомив під час громадської дсикусії з приводу забудови ділянки біля міського озера депутат міської ради, юрист Володимир Чорноус. 

Івано-франківське обласне управління водних ресурсів повідомило, що жодного дозволу на ліквідацію водного об'єкта в цьому місці не видавалося.

"Дослівно так, – зацитував документ Володимир Чорноус,  дозвіл будівельній компанії "Вамбуд" (а це генеральний підрядник будівництва на вказаній ділянці  КУРС) на ліквідацію водойми не видавався. На озеро між вулицею Ленкавського і міським озером. Підписав начальник упраління водних ресурсів пан Михайлюк".

Відповідь датована 3 квітня 2014 року. Вже 5 квітня, сказав пан Чорноус, озера не існувало. 

"В той самий час довкола озера зрізали зелені насадження,  продовжує пан Чорноус.  Стосовно них був "Акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню". Згідно з цим Актом, на ділянці зрізали 65 дерев. Один нюанс: згідно з обстеженням від 20 червня 2013 року всі зелені насадження на цій ділянці раптом стали аварійними, а дерева  пошкодженими і з вадами розвитку".

За словами Володимира Чорноуса, дерева вирубали ще в квітні, тоді як дозвіл на вирубку видали в листопаді 2013 року, через 4 місяці після фактичної вирубки.

Більше того, в червневому Акті послалися на те, що дерева підлягають видаленню у зв'язку з будівництвом багатоповерхових будинікв. А Декларація про це, додав пан Чорноус, була видана через 4 місяці  у жовтні 2013 року.  

"От ясновидячі у нас були інспектори",  не стримується він від сарказму.

Сам "Акт обстеження" від 20 червня, на думку Володимира Чорноуса, теж є сумнівним, оскільки його підписали не ті особи, прізвища яких були під ним зазначені. Зокрема, представник ДП "Теплокомуненерго" пан Мельник на той час уже був на пенсії.

Володимир Чорноус також повідомив, що в Івано-Франківській прокуратурі порушено два кримінальних провадження по зловживаннях із землею біля міського озера  у листопаді 2014 року і січні 2015 року.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: