fbpx

На бієнале імені Степана Назаренка у Франківську оберуть "Теплий портрет"

Культура 12:53, 30.03, 2015

П'ята всеукраїнська бієнале "Фотопортрет" імені Степана Назаренка, що проходить в Івано-Франківську, завершує прийом конкурсних робіт.

До кінця березня журі приймає роботи на фотоконкурс портрету.

Конкурс "Фотопортрет" був започаткований як бієнале у Франківську з ініціативи місцевої Спілки фотохудожників та тисменицького фотоклубу "Колумб". У такий спосіб фотоспільнота вшановує пам'ять про патріарха української класичної фотографії, франківця Степана Назаренка (12 травня 1932 – 24 березня 2006). 

"Прикарпатська фотографічна спільнота проведенням цього бієнале засвідчує своє намагання продовжити і розвинути найкращі традиції української фотопортретистики", – відзначив один з ініціаторів конкурсу, колишній голова обласної Спілки фотохудожників Ростислав Кондрат.

В першу чергу мова йде про академічний портрет, конкретизує він, що передбачає відображення внутрішнього світу людини, її сутності, характеру і психології. Однак виставка, що стане підсумком конкурсу портретних фото, традиційно поєднує різні напрями фотопортрету  академічний, репортажний, соціальний портрет, а також включає в експозицію різноманітні експерименти, творчі та технічні пошуки авторів.

Перша виставка "Фотопортрет" імені Степана Назаренка пройшла в 2007 році. Попередній конкурс-бієнале національного значення зібрав у Франківську роботи більш як півтисячі авторів з України та закордону.  

Цього року новацією конкурсу є нова номінація  "Теплий портрет" та особливий приз від франківської спільноти "Тепле Місто". Вирішувати, який портрет "тепліший", за задумом учасників спільноти, будуть глядачі, обираючи серед кращих робіт на сторінці у Фейсбуці.  

Підсумки відбіркового етапу конкурсу будуть відомі після 15 квітня. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: