fbpx

78 студентів-медиків ІФНМУ урочисто склали військову присягу. ФОТО

Суспільство 11:33, 30.08, 2018

Сьогодні 78 випускників кафедри медицини катастроф та військової медицини Івано-Франківського національного медичного університету урочисто склали військову присягу на вірність Україні.

За словами ректора університету Миколи Рожка, випускники працюватимуть звичайними лікарями, однак за потреби державі можуть бути призвані та пройти перепідготовку у Військовій медичній академії, щоб працювати у Збройних Силах України за спеціальністю.

"Дуже приємно, що у нас є такі свідомі діти", – додав Рожко.

Нагадаємо, у 2015 році ІФНМУ був одним з перших медичних вишів, який розпочав перепідготовку військових медиків за спеціальною програмою.

На новий навчальний рік на кафедрі медицини катастроф та військової медицини передбачили 25 державних місць.

Микола Рожко зауважує, що підготовка військових медиків має свої особливості.

"Вони вчаться у сучасних навчально-практичних центрах, оснащених сучасним медичним обладнанням. Вони не йдуть в армію служити як артилеристи чи снайпери, а вони йдуть служити як медики. Вони вивчають організацію медичної допомоги на етапах бойових дій",  пояснив ректор.

Міський військовий комісар Ігор Сорокопуд також привітав випускників кафедри.

"За останні чотири роки, коли точиться збройна агресія на Сході нашої держави, багато воїнів-медиків здійснили героїчні подвиги. Багато із них і поклали голови за незалежність нашої держави. Тому я з вдячністю ставлюся до того вибору, який ви зробили у своєму житті,  сказав Сорокопуд.  Ви як фахівці необхідні у першу чергу для тих солдатів, які виконують завдання з охорони нашої держави. Адже коли солдат впевнений, що поруч з ним є медик, який може надати невідкладну, швидку і кваліфіковану медичну допомогу,  від цього залежить його моральний дух, психологічний стан, виконання завдань, які стоять перед ним, та успішна перемога".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: