fbpx

Аферисти шукали доступ до грошей з аукціону для хворого франківського художника Володимира Луканя

Суспільство 16:50, 08.02, 2019

Про випадок із шахраєм, який намагався "вийти" на людину з доступом до зібраних грошей, розповів товариш хворого художника Ігор Роп'яник.

Шахрай назвався представником благодійного фонду відомого телеканалу, розказав франківський художник, один з організаторів благодійної акції Ігор Роп’яник.  

"На наш аукціон (по допомозі художнику Володимиру Луканю) клюнули аферисти. Такий собі фейсбуківський бот (я відразу зрозумів, що це бот) Василий Деребасов назвався працівником благодійного фонду "1+1 допомога", дуже довго випитував контакти родини хворого. Коли я сказав, що всіма фінансовими питаннями займаються друзі, зокрема і я (я вже здогадався, до чого він хилить), він попросив мій номер телефону.

Зателефонував мені, а я тим часом паралельно зв'язався в приваті з групою ТСН і запитав, чи працює у них такий чоловік, на що оперативно отримав відповідь: "Ні, це шахраї!".

І ось коли цей "благодійник" почав цікавитися банківською карткою і розпитувати: "кто-то же с родтвенников должен снимать деньги с карточки?", "меня настораживает, что этим занимаются какие-то художники", я вже не витримав і відповів: "А мене насторожує те, що Василь Деребасов не працює в благодійному фонді "1+1 допомога" – мені про це щойно повідомили".. "Але я не Деребасов. Це наш волонтер, працює на добровільних засадах. А я Віталій Сергійович Демченко…". "Як-як ваше прізвище, я не розчув…"
Чоловік кинув слухавку. Телефонував з номера 044-227 07 00…" – повідомив Роп’яник. 

Нагадаємо, франківський художник втратив ногу через хворобу – колеги продають картини, щоб зібрати кошти на лікування.

Щоби долучитися до допомоги і придбати картину, необхідно приєднатися до групи "Вам картина  художнику здоров'я". Свої ставки робіть у коментарях під творами.

Покупець самостійно вирішує із митцем способи пересилки твору і оплати.

Також всі небайдужі можуть помогти, переславши гроші на картку Райффайзен Банк Аваль, номер: 5489 6800 0013 4138, Лукань Володимир Григорович.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: