fbpx

Активісти закликають військову прокуратуру перевірити Раду оборони області

Політика 12:14, 16.08, 2016

Представники ветеранських і волонтерських організацій Івано-Франківська заявляють про порушення і зловживання у Раді оборони Івано-Франківської області, ОДА і ТСОУ. Активісти звернулися зі скаргою до військової прокуратури.

Сьогодні в Івано-Франківську представники волонтерського корпусу і спілок учасників АТО дали прес-конференцію, на якій розкритикували діяльність Ради оборони області, місцевої організаці ТСОУ (колишній ДТСААФ) та скандал з розкраданням бюджетних коштів при постачанні деревини для будівництва фортифікацій у зоні АТО.

За словами волонтерки Наталії Сербин, Рада оборони області не звітує про діяльність, не запрошує волонтерський корпус на свої засідання, ніяк не реагує на скандал з розкраданням коштів при будівництві фортифікацій. 

"Сам Президент після такого скандалу мав би дати оцінку керівництву області", – вважає Наталка Сербин.

Ветеран АТО Андрій Фармуга звернув увагу на діяльність Товариства сприяння оборони України в Івано-Франківську. "За радянських часів це була потужна структура, в спадок лишилася потужна матеріальна база  земля, автомобілі, нерухомість та ін. Деякі люди почали використовувати майно у власних інтересах… Мене як ветерана цікавить, як проявило себе це Товариство в області в час війни. Від голови ТСОУ Петра Никитюка отримати інформацію нереально. Очевидно, використовували активи для себе. Знаємо, що пан Никитюк їздить на дорогому авто. Не допускає представників ДАБІ на об'єкти, не надає документи, очевидно, має покровителів… Вважаємо, що діяльність цієї організації має перевірити прокуратура та військова прокуратура", – каже Фармуга.

Як зазначив учасник АТО, голова Спілки добровольців Прикарпаття Василь Андріїв, ветерани готові стати силою, яка буде контролювати чиновників та владу. "Маємо загострене відчуття справедливості. Хочемо донести, що ми готові ставати на захист інтересів людей",  сказав Андріїв. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: