fbpx

Американець Ерік Файн створить у Франківську бізнес-клуб для студентів. ВІДЕО

Суспільство 17:56, 31.01, 2019

Чужа мова, нова країна зі своєю кухнею та звичаями. Зовсім інший побут та умови життя. До цього потрохи звикає волонтер Корпусу Миру Ерік Файн.

Ерік Файн приїхав до Івано-Франківська торік восени. До того, каже, про Україну нічого не знав. Мову вивчав уже на місці – у прийомній родині. Зізнається, за півроку лексику освоїв, але поки що важко сприймає галичанський говір корінних жителів. Ерік має гарні враження від місцевих різдвяних традицій, які, каже, дуже відрізняються від американських, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Хоча українська економіка у важкому стані, проте американець впевнений, якщо об’єднати зусилля – можна досягнути успіху. Багато спілкувався із місцевими студентами. Так виникла ідея створення власного бізнес-клубу.

В Івано-Франківську Ерік пробуде 2 роки. Саме на такий період уклав контракт із Корпусом Миру США. Втім, зізнається, уже встиг пристосуватися до нового місця проживання. А тому не виключає, що Україна в майбутньому може стати для нього другою батьківщиною.

На Прикарпатті волонтери Корпусу Миру працюють в Івано-Франківську, Яремчі, Рогатині, Городенці, Надвірній, Калуші. Так, впродовж двох років у Рогатинській ЗОШ №1 з поглибленим вивченням англійської мови працюватиме представник Корпусу Миру Андрес Родрігес

Корпус Миру працює в 21 області України. Сьогодні українська програма найбільша серед усіх програм Корпусу Миру США у світі. З 1992 року, відколи організація працює в Україні, тут відслужили понад 3 тисячі волонтерів. Загалом Корпус Миру працює у понад 120 країнах світу, фінансується коштом американських платників податків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: