fbpx

Антимонопольний комітет захистив продавців алкоголю у Болехові та Косові

Суспільство 11:38, 20.11, 2017

Адміністративна колегія Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України зобов'язала Болехівську та Косівську міські ради скасувати заборону на продаж алкоголю вночі.

Як інформує прес-служба АМК, заборонивши реалізацію алкогольних та слабоалкогольних напоїв вночі, міські ради Болехова та Косова обмежили право підприємств на реалізацію товарів.

"Прийняття даних рішень органами місцевого самоврядування призводить до усунення з ринку великої кількості суб’єктів господарювання, які мають ліцензію та здійснюють свою підприємницьку діяльність з роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Тоді як згідно з приписами частини другої статті 4 Закону України "Про захист економічної конкуренції" органи місцевого самоврядування зобов’язані сприяти розвитку конкуренції та не вчиняти будь-яких неправомірних дій, які можуть мати негативний вплив на конкуренцію",  йдеться у повідомленні .

Нагадаємо, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пропонує повністю заборонити продаж алкоголю в обласному центрі після 22 години.

Наразі в Івано-Франківську діє рішення міської ради від 05.10.2010 р. "Про впорядкування продажу пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торговельній мережі міста", однак його виконують далеко не всі. Алкоголь після 22 години не можна придбати лише у великих супермаркетах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: