fbpx

Апеляційний суд залишив під вартою туркмена, якого підозрюють у вбивстві студентки

Суспільство 09:34, 22.06, 2017

Сьогодні Апеляційний суд в Івано-Франківській області розглянув скаргу захисника Ельдара Астанова, якого підозрюють у жорстокому вбивстві болгарської студентки, на ухвалу Івано-Франківського міського суду про обрання йому запобіжного заходу.

Як писав КУРС, Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід для громадянина Туркменістану, студента ІФНМУ Ельдара Астанова. Підозрюваному у вбивстві  студентки з Болгарії Дишлі Елі Зії призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

Адвокатеса у свой скарзі просила суд змінити запобіжний захід для Ельдара Астанова із тримання під вартою на домашній арешт з електронним браслетом.

В апеляційній скарзі захисник зазначила, що слідство не має обґрунтованих підстав для обвинувачення Астанова, а її підзахисний не має на меті ховатися і знищувати докази.

Також вона додала, що Ельдар Астанов зараз має здавати сесію, тому просить суд про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Прокурор у суді запевнив, що згідно з розтином такі травми дівчина не могла собі спричинити. А те, що Астанов сховав тіло дівчини, свідчить про те, що він хотів уникнути кримінальної відповідальності. Тому просить відмовити захисту обвинуваченого.

Адвокатеса заперечила прокурору, сказавши, що розтин, який встановив причину смерті, не є доказом.

Вислухавши дві сторони, колегія суддів ухвалила залишити скаргу адвокатеси без задоволення, а ухвалу першої інстанції залишити без змін.

Нагадаємо, студентка ІФНМУ Дишлі Еля Зія зникла 31 травня цього року. Лише 6 червня про її зникнення повідомили в поліцію й оголосили розшук. 12 червня тіло дівчини зі слідами насильницької смерті знайшли в Рогатинському районі в селі Світанок: труп поклали у валізу і втопили у ставку. Закопані речі жертви знайшли у Городенківському районі, звідки походить родина матері обвинуваченого.

Як повідомляв КУРС, у поліції вважають, що смерть настала від черепно-мозкової травми, головний підозрюваний – Ельдар Астанов, з яким жертва мала стосунки протягом півроку, мешкала в його квартирі в Івано-Франківську. Астанова затримала того ж дня, коли знайшли тіло жертви. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: