fbpx

Апеляційний суд виправдав блогера Коцабу – його звільнили з-під варти

Суспільство 15:10, 14.07, 2016

Колегія суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області розглянула апеляційні скарги блогера Руслана Коцаби та прокуратури Івано-Франківської області і скасувала обвинувальний вирок Івано-Франківського міського суду.

Автора скандального "антимобілізаційного відеозвернення" Руслана Коцабу, засудженого Івано-Франківським міським судом за перешкоджання діяльності ЗСУ до 3 років ув’язнення, Апеляційний суд Івано-Франківської області виправдав за відсутністю складу злочину.

На судовому засіданні Коцаба вкотре повторив свої тези про "братовбивчу війну", пообіцяв, що "Яценюка, Порошенка і Турчинова чекає кара не тільки земна, а й небесна", і просив суд звільнити його від покарання. Сторона обвинувачення вимагала таки визнати Коцабу винним у державній зраді й засудити до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Після короткої наради колегія суддів оголосила виправдальний вирок: Коцабу звільнили в залі суду. Апеляційну скаргу прокуратури залишили без задоволення.

Підсудний від несподіваного рішення не втримався і заплакав. 

Нагадаємо, Івано-Франківський міський суд більше року розглядав справу Руслана Коцаби, обвинуваченого за ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада) та ч. 1 ст. 114 ККУ (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Сторона обвинувачення вимагала покарання для Коцаби у вигляді 13 років ув'язнення з конфіскацією майна. Захисники Руслана Коцаби заперечували провину підсудного і вимагали виправдального вироку.

Івано-Франківський міський суд зняв з Коцаби обвинувачення в державній зраді за ч. 1 ст. 111. Однак визнав винним за ч. 1 ст. 114 у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та засудив його до трьох з половиною років позбавлення волі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: