fbpx

Апеляційний суд зменшив заставу для франківчанки, яка напідпитку збила трьох людей

Суспільство 10:10, 12.04, 2017

Франківчанка Тетяна Михайлова, яка напідпитку збила трьох людей, оскаржила ухвалу Івано-Франківського міського суду про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою 1,3 мільйони гривень застави. Жінка просила суд відпустити її під домашній арешт.

Апеляційний суд Івано-Франківської області з третьої спроби  розглянув скаргу Тетяни Михайлової на ухвалу Івано-Франківського міського суду про обрання їй запобіжного заходу. 6 квітня засідання не відбулося через відсутність захисника Тетяни Михайлової. 11 квітня слухання відклали через раптову хворобу одного із суддів.

1 квітня захисник Сергій Любчик подав апеляційну скаргу на обрання запобіжного заходу Тетяні Михайловій.

Справу розглядала колегія суддів у складі: головуючий суддя Гриновецький, судді Шкрібляк і Повзло.

Сьогодні адвокат долучив до матеріалів справи розписки про отримання двома потерпілими коштів на лікування від Ігоря Михайлова – чоловіка обвинуваченої.1

Також адвокат долучив довідки про те, що неповнолітній син Михайлової перебуває на лікуванні; що у лютому Михайлова поступила у Лисецьку ЦРЛ з струсом головного мозку; довідку про обстеження обвинуваченої у СІЗО з діагнозм нейроциркуляторна дистонія.

В апеляційній скарзі адвокат стверджує, що не була проведена експертиза стану алкогольного сп'яніння і що Тетяна Михайлова не залишила потерпілих без допомоги інших осіб.

За словами захисника, слідчий суддя не врахував усі аспекти справи, зокрема що у Михайлової є малолітні діти.

"Вважаю, що слідчий суддя підійшов чисто формально до цієї справи і не врахував ці аспекти", – каже захисник.

Адвокат просить суддів врахувати, що Михайлова у лютому лікувалася з черепно-мозковою травмою, і змінити запобіжний захід на домашній арешт. Тетяна Михайлова із СІЗО заявила, що визнає свою вину і щиро кається у скоєному.

Прокурор заперечив проти зміни запобіжного заходу, зазначивши, що Михайлова вчинила важкий злочин, крім того, втекла з місця ДТП.

Щодо дітей і соціальних зв'язків, то, на думку прокурора, суд першої інстанції це врахував і дав можливість внести заставу.

Колегія суддів, порадившись в нарадчій кімнаті, постановила апеляційну скаргу задовольнити частково – зменшили розмір застави до 256 тисяч гривень.

У разі внесення застави Михайлова повинна утриматися від спілкування з потерпілими, здати документи, що дозволяють виїзд за кордон. Також суд заборонив їй відвідувати бари, кафе та інші заклади, де продаються спиртні напої.
 

Нагадаємо, 31 березня на вул. Криховецькій позашляховик BMW X5 на великій швидкості перетнув подвійну лінію, виїхав на зустрічну смугу, збив трьох людей, серед яких патрульний поліцейський, і втік з місця аварії.

За кермом автомобіля була 33-річна франківчанка, підприємець Тетяна Михайлова. Коли її затримали патрульні, жінка поводилась агресивно та лаялась. Згодом її освідчили на вміст алкоголю в крові. Тест виявився позитивним – 1,85 проміле, а водійка визнала, нібито випила 50 грамів коньяку, святкуючи перемогу на тендері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: