fbpx

"Apple" відзначає 40-річчя

Стиль життя 22:37, 01.04, 2016

Сьогодні корпорація Apple святкує своє 40-річчя. "Apple I" був випущений ще в 1976 році.

У середині 1970-х в Каліфорнії Стів Джобс і Стів Возняк зібрали свій перший персональний комп'ютер на базі процесора "MOS Technology 6502". Продавши кілька десятків таких комп'ютерів, молоді підприємці отримали фінансування і 1 квітня 1976 року офіційно зареєстрували фірму Apple Computer, Inc., пише КУРС із посиланням на ТСН

"Apple I", який був випущений в 1976 році, не був першим програмованим мікрокомп'ютером. Першість належала мікрокомп'ютеру "Альтаїр 8800", що був створений Едом Робертсом. Але "Альтаїр" не був "персональним комп'ютером", оскільки було неможливо вирішувати з його допомогою серйозні завдання.

З 1977 до 1993 року фірмою Apple було продано понад 5 млн комп'ютерів "Apple II" по всьому світу.

Як відомо, публічна компанія Apple, її акції торгуються на біржі NASDAQ і Лондонській фондовій біржі. Станом на квітень 2016 року ринкова капіталізація компанії оцінюється в $ 614,85 млрд. Це перевищує загальну вартість найближчих конкурентів Apple, Google і Microsoft, разом узятих.

Всім відомий логотип яблука вперше був запропонований Стівом Джобсом, який через три місяці роботи поставив ультиматум своїм партнерам: 

"Якщо ви за 5 годин не запропонуйте нічого кращого – я назву компанію "Apple".

Також однією з версій є те, що комп'ютери екологічно чисті, оскільки переробляються зі старих викинутих на абсолютно нові.

Що стосується назви "Macintosh"  так раніше називався вид яблук, улюбленого сорту Джефа Раскіна, який був керівником проекту Macintosh, перед тим як цю посаду зайняв Стів Джобс, саме Джеф Раскін розробив концепцію комп'ютера Macintosh. Проте він припустився помилки: насправді яблука називалися McIntosh, але як виявилося пізніше, ця помилка була свідома, щоб не виникло проблем з торговою маркою.

Чому саме надкушене яблуко? Існує версія, що Стів Джобс таким чином хотів провести асоціацію з тим яблуком, перед яким не встояв і відкусив Адам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: