fbpx

Атракціони у парку Івано-Франківська проходять перевірку на безпечність

Суспільство 13:15, 25.05, 2016

Спливає термін дозволу експлуатації 15 атракціонів у міському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка.

Тільки пересувні атракціони підприємця Гринюка, які працюють на території Івано-Франківської області, пройшли експертизу і мають дозвіл на роботу, повідомив начальник регіонального управління Держпраці Ігор Росипайло. За його словами, у стаціонарних атракціонів у Франківську та Калуші завершився термін дії дозволів.

В Калуші 5 атракціонів належать КП Міський парк. В Івано-Франківську атракціони є власністю ПП "Івано-Франківська редакція газети "Кнайпа". За 15 франківських атракціонів, зібраних у "Парк атракціонів Лис Микита" в міському парку, відповідає підприємець Олег Олексюк.

За даними Ігоря Росипайла, на цей час власники обох атракціонів звернулися в обласний експертно-технічний центр, щоб отримати висновки експертизи. З ними вони можуть претендувати на дозвіл експлуатації атракціонів. Такий видається раз на 5 років.

Щорічні перевірки стану атракціонів, пояснив Росипайло, скасували в 2014 році. Планові перевірки дозволені раз на 5 років, оскільки атракціони віднесені до об’єктів ІІІ групи небезпеки (найвища небезпека у першої групи – ред.).

Остання планова перевірка технічної справності та безпечності атракціонів у Івано-Франківську проходила у 2013 році. Тоді інспектори мали претензії до 5 з 15 атракціонів "Лиса Микити" – ті були зупинені і опломбовані. Підприємство, щоби відновити роботу парку розваг, мусило відремонтувати "Вежу вільного падіння", "Оглядове колесо", "Лавку", "Веселі гірки" та "Ланцюгову карусель".     

"Термін дозволу експлуатації атракціонів – до 15 червня,  уточнив Олег Олексюк. – До того часу розраховуємо отримати і експертний висновок, заявку на який подали, і продовжити дозвіл".

За словами директора "Парку атракціонів Лис Микита", всі атракціони – в робочому стані.

Щоправда, була затримка з ремонтом "Стели"  зносилася гума тросів, а щоби її відновити, потрібно було виходити на виробника в Росії.

"Ми шукали і врешті знайшли потрібні запчастини в Україні, це зайняло трохи часу. Заміну проведуть у найближчі дні. "Стела" відновить роботу впродовж тижня",  сказав Олексюк.

Що стосується "Оглядового колеса", яке ремонтували в 2009 році, то атракціон, запевнив власник, також у справному стані. Зараз його оновлюють – на колесі замінили люльки, знайшли спеціалізовані крісла, їх змонтують впродовж наступних 10 днів.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: