fbpx

"Бідний наглий депутат": Бачкур зумів двічі отримати матеріальну допомогу на лікування

Політика 14:17, 19.11, 2015

Як з'ясували франківські активісти, депутат Івано-Франківської міської ради від "Батьківщини", підприємець Ярослав Бачкур спромігся двічі отримати матеріальну допомогу на лікування – і з міського бюджету за розпорядженням мера Віктора Анушкевичуса, і від компанії "Укрнафта".

Про це повідомила громадська активістка Наталія Сербин, яка отримала відповіді на інформаційні запити. 

Як з'ясувалося, депутат-"батьківщинівець" Ярослав Бачкур звертався із заявою про виділення коштів у сумі 160 тис. грн на протезування суглоба не тільки до міського голови, а й до керівництва "Укрнафти", де він працює на посаді заступника начальника Прикарпатського управління бурових робіт. 

"Я думаю, що багато людей мають в Івано-Франківську такі ж проблеми з суглобами, але вони ж не такі "бідні", як шанований депутат… І тут саме цікаве… Бачкур хитрий, він ще вирішив попросити таку ж суму грошей і в "Укрнафті", де зараз працює. І як Ви гадаєте – 160 000 грн цьому "бідному" чоловіку ще з "Укрнафти" дали. Я думаю, що на цьому великому підтриємстві є чимало людей, які мають різні проблеми зі здоров'ям. Але п. Бачкуру наср…ти на людей. Він на своїх суглобах вирішив бізнес провадити. Зараз його баланс 320 000 грн. Франківці, цю людину Ви обрали два рази депутатом міської ради. Уявіть, скільки раз він обдурив нас з Вами… Висновки робіть самі. Але 160 000 п. Бачкур мусить віддати, бо 2 комплекти протезів одинакових йому явно не потрібно",  написала Наталія Сербин.

Нагадаємо, Ярослав Бачкур володіє ресторанним комплексом "Мочари" площею в 442 кв. м в Богородчанському районі, а також нерухомістю в Рожнятівському і Тисменицькому районах. 

Як писав КУРС, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус наприкінці своєї каденції виділив з бюджету на лікування двох депутатів міської ради 360 тисяч гривень  представнику партії ВО "Свобода" Романові Микулі та члену партії ВО "Батьківщина" Ярославу Бачкуру.

Таким самим чином начальник управління культури Мирослав Петрик отримав з франківського бюджету майже півмільйона гривень на житло. Пізніше він пояснював, що мешкає в аварійному будинку з двома дорослими синами і внукамиТому франківські активісти перевірили, як насправді живе "бідний" чиновник.

Днями в аналогічному скандалі з роздаровуванням грошей підлеглим "засвітився" голова ОДА Олег Гончарук. Він виділив 800 тис. грн на покращення житлових умов 4 працівникам ОДА і апарату облради. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: