fbpx

Білоруси подякували за затримку "ватників" з георгіївськими стрічками на "Буковелі"

Суспільство 12:54, 18.01, 2018

Нещодавно у "Буковелі" депутат Івано-Франківської обласної ради від партії "ВОЛЯ" Андрій Марійчин з ветеранами АТО затримав білоруських туристів з "колорадською" символікою проросійських бойовиків.

У відповідь у соцмережі Фейсбук білоруси висловили солідарність з українцями:

"Хочу щиро подякувати депутату Івано-Франківської обласної ради Андрію Марійчину, українським громадським активістам, ветеранам АТО за проявлену громадянську позицію, затримання і притягнення до відповідальності тих, хто під час війни з державою-агресором, Російською Федерацією, відкрито не поважає український народ і закони України. Дякуємо вам, браття!"  

Як писав КУРС, 11 січня Яремчанський міський суд оштрафував туристів із Білорусі за використання георгіївської стрічки.

Андрій Марійчин в свою чергу подякував білорусам за підтримку: 

"Я і мої друзі з великою повагою ставимось до Вас. Багато білорусів у нас відпочивають, і ми часто самі переходимо на спілкування російською мовою, щоб швидше порозумітись і показати свою повагу до Вас. Я трохи переживав, щоб не образити гідність інших білорусів. І в мене були сумніви, чи ми часом не перегинаємо палку. Але цей затриманий білорус виявився справжнім ватником. Перед судом я ще його запитав "чий Крим", він відповів "Крим расійскій", і тоді я зрозумів, що ми вчинили все правильно!
Ще раз дякую Вам.
Це важливо, що ви знайшли час і написали пост. Білоруси мають розуміти, що ми з великою повагою до Вас ставимось. Але терпіти ватників і символіку окупантів ми не будемо!
Слава Україні!
Жыві Беларусь!»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: