fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На "Буковелі" спіймали білорусів з георгіївськими стрічками – Яремчанський суд покарав туристів максимальним штрафом. ВІДЕО, ФОТО

На "Буковелі" спіймали білорусів з георгіївськими стрічками – Яремчанський суд покарав туристів максимальним штрафом. ВІДЕО, ФОТО

Суспільство 10:58, 11.01, 2018

Учора, 10 січня, білоруських туристів з "колорадською" символікою затримав депутат обласної ради Андрій Марійчин з ветеранами АТО.

Депутат Івано-Франківської обласної ради від партії "ВОЛЯ" Андрій Марійчин, який мешкає в Яблуниці неподалік курорту "Буковель", змусив поважати Україну туристів з Білорусі, які приїхали в Карпати з символікою проросійських бойовиків. 

Туристи прикріпили "колорадську" стрічку на лобове скло автомобіля "Мерседес Віто" і на прохання Андрія Марійчина зняти її відмовлялися. У машині були три чоловіки і дві жінки. Марійчин зняв номери з автомобіля, щоб порушники не втекли, і викликав поліцію й друзів – ветеранів АТО. Причому поліцейським довелося пояснювати, що георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року і за її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

За постановою поліції суддя Яремчанського міського суду Андрій Іванов ухвалив рішення про максимальний штраф для порушників – 2550 грн (150 неоподатковуваних мінімумумів). 

"До приїзду поліції хвилин за 5 приїхали наші хлопці-атошники, чоловік двадцять, так що білоруси запам'ятають надовго, яку символіку тут можна використовувати. А суд і поліція  то для них вже було як помилування. Але суддя дуже добре їм все роз'яснив, хоч я спочатку переживав, бо сам він з Луганська",  зазначив Андрій Марійчин. 

Як писав КУРС, майже рік в Яремчі не працював суд – не було жодного повноважного судді. 7 серпня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про призначення і тимчасове переведення суддів", в якому тимчасово перевів суддю Андрія Іванова з Перевальського районного суду Луганської області до Яремчі.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини

Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: