fbpx

Більш як 1,8 мільярда гривень ПДВ повернули бізнесменам Прикарпаття

Економіка 09:41, 11.08, 2016

Як повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області, за січень-липень цього року бізнес Івано-Франківщини отримав на розрахункові рахунки 1848,7 млн грн у вигляді відшкодованого податку на додану вартість.

Це на 563,3 млн грн більше, ніж торік. Із загальної суми заявленого до відшкодування ПДВ 28,6 млн грн повернуто 16 платникам з іноземними інвестиціями.

Нагадаємо, відповідно до статті 200 Податкового кодексу України платник податку, який має право на отримання бюджетного відшкодування та прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування, подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування. З 1 лютого 2016 року запроваджено 2 реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

У першому реєстрі публікуються заяви суб’єктів господарювання, які підпадають під критерії платників на автоматичне відшкодування ПДВ. У другому реєстрі заяви всіх інших платників ПДВ. Заяви на відшкодування ПДВ розглядаються у хронологічному порядку, залежно від дати їх надходження.

Реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість оприлюднено на порталі ДФС України. Переглянути їх можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: