fbpx

Біля Бастіону встановлять пам'ятник відомому американському банкіру – уродженцю Станіславова. ФОТО

Культура 19:41, 03.08, 2018

Біля фортечної стіни Бастіону у Івано-Франківську встановлять пам'ятник Артуру Бернсу – одному з найвпливовіших Голів Федеральної резервної системи США (1970-1978 рр.), який є уродженцем Станіславова.

Про це повідомив представник фундації “Цинамоновий хрущ” Олег Головенський на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Народився в Івано-Франківську (Станіславові тоді). Жив на Бельведерській і потім на площі Ринок (будинок його зараз успішно доводиться до руїни, хоча міг би бути крутезною туристичною принадою міста. От його б місту викупити замість ЛРЗ). Без сумнівів, часто дитиною він бігав поряд з Фортечною стіною, де і буде йому встановлений пам’ятник”, – написав Олег Головенський.

Читайте такожРозібрати вручну: знайшовся інвестор для пам’ятки на площі Ринок, 5 у Івано-Франківську

Пам’ятник встановлять за ініціативи підприємця Володимира Швадчака та Культурологічної Фундації “Цинамоновий хрущ”. Встановлять його в кінці серпня.

Довідково:

Артур Бернс  один з найвпливовіших економістів у світі, радник кількох американських президентів, голова Федеральної резервної системи США. Народився 27 квітня 1904 року в Станіславові. Перші роки життя прожив тут. В 10 років разом з батьками емігрував до США. В США він поступив в Колумбійський університет. За президентства Річарда Ніксона очолював Федеральну резервну систему, яка виконує роль центрального банку США. У 1981-85 роках він був американським послом у Західній Німеччині. Останні роки свого життя він прожив на віллі біля курортного Вермонту в колі своєї сім’ї. Помер Артур Бернс у 83-річному віці внаслідок хвороби серця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: