fbpx

Біля переходів у Франківську з'явилися нові попереджувальні написи. ФОТО

Суспільство 11:40, 15.05, 2019

П'ять тематичних попереджувальних написів наносять на пішохідних переходах найбільш жвавих вулиць патрульні поліцейські в Івано-Франківську.

Акція "Відповідальний пішохід" організована патрульною поліцію по всій Україні. Сьогодні до неї приєднався й Івано-Франківськ.

Патрульні пояснюють, що наносять попереджувальні написи на тротуарах перед пішохідними переходами, щоби привернути увагу людей до Правил дорожнього руху.

"Ми, патрульні, бачимо, що люди нехтують правилами. Думають, якщо це пішохідний перехід, то можна не дивитись по сторонах і не зважати на транспорт. Особливо це стосується молоді, яка не вилазить зі своїх гаджетів", – каже начальник обласної патрульної Олег Костенко.

Мета – зробити попереджувальні написи на всіх найбільш жвавих переходах у місті.

"Відклади телефон", "Зверни увагу на велосипедиста", "Подивись направо і наліво", "Візьми дитину за руку", "Зніми навушники" – це 5 тематичних написів, які робитимуть по місту. 
 
Перші написи нанесли на перехресті вулиць Лепкого – Незалежності.
 

Франківці по-різному поставилися до новації. Один чоловік, що проходив повз поліцейських, сказав, що люди все одно не дивитимуться на попередження. Інший був переконаний, що дуже правильна акція. 

Головний комунальник міста Михайло Смушак у групі "Комуналка ІФ" у Фейсбук засумнівався в результативності трафаретних попереджень. 

"У світі давно напрацьовано ефективні заходи підвищення безпеки на дорогах, але ні, ми вигадуємо "своє колесо" і ставимо фігурки, і малюємо трафарети на тротуарах", – пише він і додає, що це "некомпетенція". 

Колегу підтримав начальник міського управління комунальної політики Мирослав Федорків. "В Івано-Франківську відділ організації дорожнього руху патрульної поліції вперто блокує впровадження нових схем та засобів організації дорожнього руху та реалізацію сучасних інфраструктурних проектів. І ніби розписуючись у своїй профнепридатності, відділ безпеки дорожнього руху відправляє молодих патрульних наносити трафарети на тротуари. Тобто поліція знову працює з потенційними жертвами, а не з винуватцями майбутніх ДТП. Я вважаю, що це і є оцінка їхньої діяльності. Чергове дно пробите, і це великий сором для міста, яке претендувало на місце серед лідерів у галузі дизайну вулиць,дорожньої інфраструктури та безпеки дорожнього руху", – розкритикував ініціативу поліції Федорків. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: