fbpx

Благодійний фонд Олександра Шевченка відзначив преміями юних акторів. ФОТО

Культура 13:32, 19.11, 2018

Благодійний фонд Олександра Шевченка долучився до організації V Всеукраїнського конкурсу молодих акторів імені Оксани Затварської. Заслужена артистка України, уродженка Косівського району зіграла понад 150 театральних ролей та є прикладом для теперішніх студентів і акторів.

"Культура і мистецтво – форпости, на яких будується наше майбутнє. На жаль, нинішні реалії такі, що будівлі театрів часто знаходяться в аварійному стані, без опалення та належного реквізиту, а актори змушені буквально виживати на мізерну зарплату. Благодійний фонд Олександра Шевченка традиційно підтримує юні таланти, адже саме молодь буде розбудовувати Україну, зберігати нашу культуру та примножувати ті здобутки, які наша держава має в різних сферах, в тому числі й в мистецтві", – наголосив представник Благодійного фонду Олександра Шевченка Андрій Сторожук.

Цього року свої акторські вміння показали 23 учасників із Києва, Львова, Тернополя, Рівного, Волині, Дрогобича та Прикарпаття. Оцінювало конкурсантів професійне журі – ціла плеяда акторів, режисерів та театрознавців.

Гран-прі конкурсу отримала студентка Львівського національного університету імені Івана Франка Валерія Мочарська. Дівчина каже, що на перемогу і не сподівалася.

"Дізналася про конкурс тиждень тому, того ж дня почала активно готуватися. Перемога – це синтез роботи, наполегливості та стресостійкості. Вона ніколи не дається легко, я доклала до цього великих зусиль, проте коли оголошували моє прізвище зі сцени – не повірила", – зізналася Валерія.

Конкурс відбувається в Івано-Франківську вже вп’яте, проте вперше у статусі Всеукраїнського. Учасники готують кілька сольних виступів – читають монологи, уривки з поем та декламують художні твори.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: