fbpx

Близько 100 експертів працюють над стратегією розвитку Прикарпаття до 2020 року

Економіка 14:21, 08.12, 2014

Триває обговорення стратегії регіонального розвитку Івано-Франківської області, яка була розроблена під егідою групи експертів Європейського Союзу як пілотний проект "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні".

На цей час проходить другий етап відбору кращих робіт, які зможуть реалізуватися до 2020 року. В основу закладено лобіювання інтересів краю, де сконцентровані 4 основні стратегічні цілі, пов'язані з особливостями нашого регіону, інформує ОДТРК "Карпати"

Юрій Третяк – один з керівників цього проекту Євросоюзу в Україні, який, зокрема, брав участь у розробці обласної довгострокової стратегії, каже, що над проектом працює робоча група зі ста чоловік.

"Це найважливіший планувальний документ розвитку області до 2020 року. Всі цілі розроблялися великою робочою групою за допомогою експертів проекту Європейського Союзу "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні". Підтримка полягає, як правило, в методології, адже до цього проекти розроблялися нашими науковцями в кабінетах без залучення будь-кого, а європейський підхід полягає у тому, що створена величезна робоча група, більше 100 чоловік, яка представляє усіх суб'єктів розвитку регіону і всі мають можливість долучитися до цього процесу, вплинути, висловити свої думки і т. д. Є фінансова підтримка – грантова програма Європейського Союзу, яка називається так само, як і наш проект, і можна фінансувати проекти з цієї стратегії: економічний розвиток, зайнятість, соціальний розвиток, туризм, екологія  все, що стосується розвитку території Франківської області",  зазначає Юрій Третяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: