fbpx

Брат вбитої франківської студентки не має претензій до Астанова

Суспільство 14:27, 01.06, 2018

В Івано-Франківському міському суді провели засідання у справі Ельдара Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки Дишлі Елі Зії.

На минулому засіданні почали розглядати справу по суті.

Сьогодні, 1 червня, мали допитувати потерпілих. Зокрема, брата вбитої студентки з Болгарії Османа Дишлі Зію, однак на засідання той не з’явився, пише Репортер.

За словами прокурора, потерпілий надав заяву, що не може приїхати з Болгарії і не бажає брати участі в засіданні. Також вказав, що претензій до Астанова він не має.

Захисник Астанова просив змінити тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 

Обвинувачений у клопотанні зазначив, що хоче продовжити навчання, не має наміру ховатися чи чинити тиск.

Прокурор заявив, що відсутні всі підстави в заміні обвинувачельного заходу через ризик ухиляння від суду та тиск на свідків.

Суд продовжив тримання під вартою до 30 липня.

Нагадаємо, болгарська студентка Дишлі Елі Зія зникла 31 травня 2017 року. Лише 6 червня про її зникнення повідомили в поліцію й оголосили в розшук. 12 червня тіло дівчини зі слідами насильницької смерті знайшли в Рогатинському районі в селі Світанок: труп поклали у валізу і втопили у ставку. Закопані речі жертви знайшли у Городенківському районі, звідки походить родина матері обвинуваченого. Ельдара Астанова поліція затримала того ж дня, коли знайшли тіло жертви

Івано-Франківський міський суд обрав для Астанова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: