fbpx

Брошнів-Осадська ОТГ отримала соціальне таксі

Суспільство 08:42, 28.03, 2019

Голова Івано-Франківської ОДА вручив ключі від спеціалізованого автомобіля голові Брошнів-Осадської ОТГ Назарію Іваніву.

Транспортний засіб функціонуватиме на базі відділу соціального захисту селищної ради Брошнів-Осадської ОТГ. Викликати соціальне таксі можна буде за попереднім записом. Автомобіль використовуватиметься для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Відтепер мешканці громади, які потребують додаткової турботи, зможуть безплатно скористатися автомобілем, щоб дістатися до медичних закладів та адміністративних будівель, інформує прес-служба ОТГ. 

Як працює соціальне таксі, випробували представники Національної Асамблеї людей з інвалідністю на Прикарпатті Микола Макар та ГО "Слід" Надія Годованець. 

Авто обладнано для обслуговування людей з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць чи візків. Транспортний засіб оснащено автоматичним підйомником, кріпленням для візків, кондиціонером, обігрівачем, а також додатковими місцями для супроводжуючих людину з особливими потребами. Соціальне таксі курсуватиме населеними пунктами громади за графіком. Люди з інвалідністю користуватимуться послугами такого транспортного засобу безкоштовно.

Цього року держава виділила 30 млн грн на закупівлю автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю за місцем соціального призначення. Селищною радою попередньо були підготовлені та надіслані документи для розгляду відповідно до вимог Міністерства. Із 60 заявок обрано 28. І Брошнів-Осадська ОТГ серед обраних.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: