fbpx

Через невиконання договірних зобов'язань фірмою "МАОДОТ-І" місто втратило 6 млн гривень, – Онуфріїв

Економіка 15:06, 12.06, 2014

Івано-Франківська міська рада заслухала інформацію про стан виконання умов договору між Івано-Франківською міською радою та ТзОВ «МАОДОТ-І».

Договір про співпрацю між міською радою та фірмою «МАОДОТ-І», укладений у 2007 році, передбачає використання земельної ділянки площею 17,36 га в межах вулиць Коновальця – Чорновола – Сорохтея – Національної Гвардії (територія колишнього військового містечка №13 МОУ).

Фірма мала забудувати мікрорайон та здати його в експлуатацію ще у 2012 році. За договором про співпрацю, «МАОДОТ-І» мало передати міськраді 10% від житлової площі будівель, що будуть зведені в межах житлового зобов’язання, в тому числі 7% квартир мали отримати військовослужбовці, які перебувають на квартирному обліку Івано-Франківського гарнізону, спорудити в межах мікрорайону два дитячі садки та школу.

Крім того, на території мікрорайону субпідрядник МЖК "Експрес-24" зводить шість житлових будинків.

Як повідомив на сесії міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, ТзОВ «МАОДОТ-І» змінила назву на ТзОВ «Арсенал-СІТІ».

Директор колишнього «МАОДОТ-І», а нині керівник «Арсенал-СІТІ» доповів, що завершити будівництво йому завадили економічна криза 2008 року та судові процеси, які відбувалися протягом 2010-2013 років. Зараз у мікрорайоні прокладені інженерні мережі на 98% та виконані соціальні зобов’язання. Зокрема, забудовник передав Міністерству оборони 173 квартири площею 12 653 кв. метри для військовослужбовців, які перебували на квартирному обліку.

За словами Виноградника, фірма інвестувала у проект 18 млн гривень, однак прибутків ще не отримала.

Голова бюджетної комісії зазначив, що у зв’язку з невиконанням договірних зобов’язань колишнє підприємство «МАОДОТ-І», а нині «Арсенал-СІТІ» заборгувало місту 6 млн гривень за оренду землі.

У відповідь Виноградник запропонував Онуфріїву переглянути договір співпраці, узгодити спільні зобов’язання та дату їх виконання.

Всі пропозиції депутати виклали у рішенні міської ради. Разом з тим домовилися створити робочу групу, яка має вивчити питання та подати пропозиції щодо завершення забудови мікрорайону в межах вулиць Коновальця – Чорновола – Сорохтея – Національної Гвардії.

На наступній сесії депутати знову заслухають інформацію про стан виконання договору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: