fbpx

Через службовий роман у франківських освітян буде новий керівник

Суспільство 17:01, 05.07, 2018

У Департаменті освіти і науки Івано-Франківської міської ради буде новий керівник.

Як повідомили Фіртці, такі ротації зумовлені тим, що чинний керівник департаменту Ігор Смаль та його заступниця Маріанна Продан одружилися, тому відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" не можуть й надалі працювати на займаних посадах.

Так, посаду Ігоря Смаля займе директор ЗШ №6 Ігор Максимчук, екс-депутат Івано-Франківської міської ради від "Свободи".

У свою чергу Ігор Смаль із департаменту освіти та науки, ймовірно, перейде на посаду заступника директора департаменту соціальної політики. А Маріанна Продан займе посаду заступника директора ЦНАПу.

Як з'ясував КУРС, Ігор Максимчук 2 липня подав е-декларацію як кандидатата на посаду консультанта відділу патронатної служби Івано-Франківської міської ради.

Нагадаємо, за законодавстом, призначення на посади в органи місцевого самоврядування має відбуватися на конкурсних засадах. Поза конкурсом міські голови мають право приймати працівників у патронатну службу. За допомогою цієї лазівки в законодавстві міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків з початку своєї каденції замість проведення конкурсу призначає потенційного керівника у патронатну службу, а після тижня-двох так званого "стажування" – просто переводить на потрібну посаду. Таким методом у свій час очолив департамент освіти та науки Ігор Смаль.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: