fbpx

Чиновники Івано-Франківського МВК зустрілися з експертами USAID

Політика 15:29, 29.07, 2014

Під головуванням заступника міського голови Івано-Франківська Руслана Панасюка відбулася зустріч з експертами оцінювальної групи регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові.

USAID надає допомогу у впровадженні заходів із розвитку місцевого самоврядування. За підтримки Агентства у цій галузі в м. Івано-Франківську здійснюються такі проекти, як "Муніципальна енергетична реформа", Програма розвитку державно-приватних партнерств та "Зміцнення місцевої фінансової ініціативи".

У зустрічі взяли участь Шон Робертс – директор Програми досліджень з питань міжнародного розвитку Школи міжнародних відносин ім. Елліота у складі університету Джорджа Вашингтона, Олександр Фісун – док. політ. наук, професор, завідувач кафедри політології Харківського національного університету імені В. Каразіна, Андрій Лис – керуючий справами, Богдан Білик – начальник управління економічного та інтеграційного розвитку, Галина Яцків – заступник начальника фінансового управління.

Метою зустрічі була оцінка поточних умов діяльності органів місцевого самоврядування та здійснення реформ, спрямованих на децентралізацію влади в Україні.

В цьому контексті учасники зустрічі обговорювали проект Закону України "Про внесення змін до Конституції України", а також основні положення законопроектів, спрямованих на реформування місцевого самоврядування та децентралізацію влади, розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Фахівці проаналізували перелік повноважень органів місцевого самоврядування, необхідних для ефективного вирішення місцевих проблем, можливі загрози та доцільність розробки жорсткого механізму підзвітності влади громаді.

Представники виконавчого комітету розповіли експертам про реалізовані у м. Івано-Франківську ініціативи, спрямовані на відкритість влади, а саме створення Центру надання адміністративних послуг, сайту Еко-місто, мобільного додатку "Мобільний Івано-Франківськ", відкритість нормативно-правової бази міської ради, ефективну реалізацію регуляторної політики тощо.

Висновки досліджень експертної групи мають стати основою для розробки майбутніх програм допомоги Україні з боку USAID у напрямку розвитку місцевого самоврядування. У зв’язку з цим представники виконавчого комітету висловили пропозиції щодо майбутніх проектів Агентства, які стосуються ширшої участі громади в реалізації проектів та логічного завершення теоретичних напрацювань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: