fbpx

Депутат Марія Рудик: "Зміни в освіті ставлять дітей в нерівні умови"

Суспільство 20:18, 24.04, 2018

Сьогоднішні зміни в системі освіти в Україні не забезпечують права кожної дитини на отримання якісних знань. Адже кошти з державного бюджету здебільшого виділяються на ті школи, які мають статус опорної чи профільної.

Так вважає депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Марія Рудик. А відтак вважає таку ситуацію несправедливою: 

"Відповідно до реформи освіти, фінансуватимуться тільки опорні і профільні школи. Проте є райони, в яких не створено жодної опорної. Для прикладу, на Богородчанщині немає офіційно затвердженої. І тільки кілька профільних".

Марія Рудик говорить, що таким чином відбувається порушення норми Конституції стосовно права кожної дитини на здобуття якісної освіти. 

"Учні як загальноосвітніх, так і профільних та опорних шкіл в рівних умовах здаватимуть ЗНО і вступатимуть до вузу. Одні матимуть облаштовані кабінети, інші – ні". 

Окрім того, відтепер забезпечення матеріально-технічною базою, згідно з Законом "Про освіту",  перекладається на місцеві бюджети. 

"Зараз, на превеликий жаль, вони не можуть її покращити. На місцеві бюджети "скинули" і виплату зарплат, і забезпечення харчуванням, і оплату енергоносіїв. При цьому не врахувавши залишення коштів на рівні районів і їх поступлення до держбюджету", – розповіла Марія Рудик.

Депутат вважає, що на сьогоднішній день українська освіта потребує термінових змін щодо модернізації та реформування, але вони мають впроваджуватися, враховуючи стан сучасних шкіл і можливість фінансування. Тому реформи мають бути виваженими і поміркованими.

 

                                                          На правах реклами

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: