fbpx

Депутати облради кажуть, що керівництво Держархбудконтролю ховається від них

Суспільство 13:32, 07.03, 2017

Начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області Ігор Мусіловський втретє не з’явився на засідання депутатської комісії Івано-Франківської облради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

"Минулого разу ми просили, щоб прибув начальник ДАБІ в області, його не було, сьогодні ми бачимо, що він знову проігнорував засідання комісії. Добрим прикладом співпраці чиновників з депутатами є управління юстиції, які прийшли і були готові відповісти на всі питання, а архбудконтроль на сьогодні банально переховується від депутатів. Хіба важко керівнику зі своєю свитою прийти на комісію і сказати, що у нас все добре", – обурився депутат обласної ради Сергій Федорців.

Він запропонував заслухати керівника ДАБІ в області Ігоря Мусіловського на сесії обласної ради.

"Якщо він ігнорує комісію, то хай доповість про свої здобутки вже на сесії", – сказав Федорців.

Голова депутатської комісії Тарас Виноградник підтримав колегу і запропонував внести у порядок денний наступної сесії облради питання про звіт керівника інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області.

Комісія підтримала пропозицію.

Нагадаємо, на попередньому засіданні комісія доручила ДАБІ в області перевірити скандальне будівництво на вулиці Національної Гвардії на території Академії внутрішніх справ у Івано-Франківську, де нещодавно почали розбирати давні австрійські казарми. Сьогодні представники ДАБІ мали прозвітувати про хід перевірки.

Як писав КУРС, минулого року Івано-Франківська обласна державна адміністрація за підписом першого заступника голови ОДА Марії Савки надала Національній академії внутрішніх справ дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вулиці Національної гвардії, 14 з подальшою зміною її цільового призначення.

Дозвіл передбачає зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. 

Втім, будівництво розпочалося без дозвільних документів. На сесії Івано-Франківської міської ради 20 січня цього року депутати відмовились надати дозвіл на розробку детального плану території для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Національної Гвардії, 14в. А 30 січня 2017 року міськвиконком прийняв рішення скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: