fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко озвучив план перетворення парламенту з олігархічного клубу на захисника інтересів людей. ВІДЕО

Дерев’янко озвучив план перетворення парламенту з олігархічного клубу на захисника інтересів людей. ВІДЕО

Політика 10:39, 15.01, 2019

Верховна Рада після виборів повинна перетворитись з олігархічного клубу на представників людей, які захищатимуть інтереси українського народу. Для цього необхідно запровадити відкриті партійні списки, заборонити політичну і бордову рекламу під час виборів та скасувати депутатську недоторканність.

Про це заявив один з лідерів партії "ВОЛЯ", народний депутат та кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу "Наш".

Він зазначив, що народні депутати сьогодні – це не команда однодумців, які прийшли, щоб врятувати країну, а олігархічні клани і групи, які обслуговують інтереси олігархів.

"Я дуже добре розібрався, як це все функціонує зсередини, і дуже добре розумію, як це все треба зламати та перезавантажити. Тому ми йдемо зараз на вибори, щоб це зробити. Це дуже важливо, щоб Верховна Рада не була олігархічним клубом, а була представниками людей і в їхніх інтересах працювала", – заявив Дерев’янко.

Він нагадав, що ухвалення нового Виборчого кодексу було однією з вимог людей під Верховною Радою разом із вимогами закону про імпічмент президента, закону про антикорупційний суд, скасування депутатської недоторканності.

Дерев’янко також повідомив, що він є членом робочої групи, яка опрацьовує близько 4 тисяч поправок до другого читання Виборчого кодексу.

"Моя позиція дуже проста – ми виступали і виступаємо за те, щоб мати відкриті партійні списки, ніякої мажоритарки. Що більше ви як кандидат, який йде від партії, отримуєте підтримки від людей, то вище ви будете всередині партійного списку", – пояснив політик.

Дерев’янко також підкреслив, що він та партія "ВОЛЯ" виступають за заборону політичної телевізійної і бордової реклами під час виборів. "Тому що це не боротьба ідей, а боротьба грошей. Ви жодної країни Європи не побачите, де борди і телевізійна реклама мають таке засилля під час вибрів. В Україні витрачається більш як 1 млрд грн щомісяця на це", – обурився депутат.

Дерев’янко переконаний, що виборці мають дізнаватись, за кого голосувати, через процедуру телевізійних дебатів, щоб на кожному телеканалі був рівний доступ усіх кандидатів.

"Ми повинні мати європейські, некорупційні правила проведення виборів", – закликав нардеп.

Дерев’янко також підкреслив, що з першого дня в парламенті виступав та виступає за скасування депутатської недоторканності.

"Я є опозиційний депутат по відношенню до влади, і я абсолютно не відчуваю ніякої недоторканності по відношенню до себе. Я чудово розумію, що якщо вони захочуть проголосувати, щоб зняти недоторканність з мене, – вони моментально це зроблять", – зауважив Дерев’янко.

Нагадаємо, політична партія "ВОЛЯ" визначилась зі стратегією перемоги на виборах, а один з її лідерів, народний депутат Юрій Дерев’янко, заявив про мету – вийти в другий тур президентських виборів.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: