fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Дерев’янко: Влада змушує 80% автомобілістів позбутись своїх машин, бо розмитнення їм "не по кишені". ФОТО, ВІДЕО

Дерев’янко: Влада змушує 80% автомобілістів позбутись своїх машин, бо розмитнення їм "не по кишені". ФОТО, ВІДЕО

Політика 17:11, 21.11, 2018

Закони про розмитнення автомобілів №8487 та 8488 є грабіжницькими і каральними, адже більшість українців не матимуть змоги розмитнити свої автомобілі і залишаться без них.

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко з трибуни парламенту під час розгляду постанов, які мають на меті скасувати закони про розмитнення автомобілів. 

"Це дуже важливе питання, яке стосується не лише людей, які користуються автомобілями на європейській реєстрації, а всіх автомобілів, які мали би отримати прийнятні податки для того, щоб розмитнювати автомобілі. Парламент ухвалив закони, які є грабіжницьким і каральними",  заявив Дерев’янко. 

Він підкреслив, що обидва закони були ухвалені за допомогою кнопкодавства.

"Це є порушення Регламенту і підстава для того, щоб скасувати це голосування",  сказав Дерев’янко. 

Він закликав змінити норми в законопроекті 8487 щодо ставок розмитнення. 

"Ми повинні повернутись до другого читання і прибрати коефіцієнт стосовно віку автомобіля в розрахунку формули акцизу",  закликав Дерев’янко. 

Коментуючи другий законопроект 8488, Дерев’янко зазначив, що він буде карати тих людей, хто не зможе заплатити ці великі податки  70%, 100%, 150% і навіть 200% від вартості автомобілів. 

"Із 100% громадян, я думаю, що максимум 10-20% розмитнять свої автомобілі, а 80% автомобілістів не зможуть цього зробити. Тому що їхнім автомобілям 10-12 років, і за цими ставками акцизу цього зробити неможливо. Вони або заплатять шалені штрафи, або ці автомобілі будуть конфісковані",  підкреслив Дерев’янко. 

Він вважає, що ці два закони треба розглядати виключно комплексно.  

"Дуже шкода, що ви не почули людей, не дали їм можливості використовувати автомобілі, сплативши 40% в бюджет. Ви зараз заставляєте їх або спалити ці автомобілі, або просто хочете їх конфіскувати",  звернувся Дерев’янко до народних депутатів. 

Виступачи на мітингу автомобілів під Верховною Радою, Дерев’янко зазначив, що треба планувати спільні дії, щоб дати потужний меседж Президенту України,. 

"Щоб він повернув цей закон 8787 зі своїми зауваженнями, якщо він не хоче ще мільйон чи півтора мільйона авітомобілівстів залишити без автомобілів",  закликав нардеп. 

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті дві постанови (№ 8487-П та 8488-П) про скасування рішень Верховної Ради про прийняття законів щодо розмитнення авто на іноземній реєстрації та встановлення штрафів. Однак парламент не підтримав їх.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: