fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Дерев’янко вимагає звіту Авакова в парламенті щодо перешкоджання мирній акції на Майдані

Дерев’янко вимагає звіту Авакова в парламенті щодо перешкоджання мирній акції на Майдані

19:30, 19.03, 2018

Міністр внутрішній справ Арсен Аваков повинен звітувати перед депутатами Верховної Ради щодо неадекватних дій правоохоронців, які перешкоджали мирній акції на майдані Незалежності 18 березня.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко під час погоджувальної ради в понеділок.

За його словами, в неділю тисячі людей, яким не байдужа доля України, вийшли на майдан Незалежності в Києві та головні площі українських міст за відставку Порошенка.

"Це супроводжувалось незаконним перешкоджанням владою, крадіжкою вантажівки зі сценою, перекриттям майдану Незалежності правоохоронцями, а також тітушками, які ними координувались", – обурився політик.

Дерев'янко вважає такі тенденції дуже небезпечними.

"Тому я прошу негайно викликати міністра внутрішніх справ Авакова, щоб у Верховній Раді він дав відповідь щодо неадекватних дій поліції", – заявив нардеп.

Він підкреслив, що вимоги людей до парламенту чіткі і зрозумілі: антикорупційний суд, не залежний від президента, новий виборчий закон, скасування депутатської недоторканності і ухвалення законопроекту про імпічмент.

"Андрію Володимировичу, я дуже прошу внести законопроект 7248 "Про Президента та порядок припинення його повноважень" до постанови про порядок денний сесії Верховної Ради, оскільки під ним підписались 49 народних депутатів, які просять Вас про це. Не ігноруйте, будь ласка, їхньої думки", – звернувся Дерев'янко до спікера парламенту Парубія.

Нагадаємо, у неділю, 18 березня, на майдані Незалежності в Києві та у понад 40 містах відбулись мирні акції протесту за відставку президента Порошенка.

Правоохоронці здійснили наступні порушення:

– Перешкоджали агітації. Поліція і прокуратура вилучали листівки та газети з запрошенням на Марш на пошті під виглядом огляду з метою виявлення заборонених речей, зносили намети, де збирали підписи за відставку Порошенка, зривали банери з мостів. І це у різних регіонах України.

– Блокували техніку і обладнання. Спочатку кілька годин блокували, а потім викрали дві вантажівки зі сценою і звуковою технікою. Вчора на окружній затримали буси з 40 бочками і наметом для акції біля будинку Порошенка, водія протримали 3 години в Обухівському райвідділку. В офісі РУХУ НОВИХ СИЛ були виламані двері в кабінет, звідки хотіли вилучити звукопідсилювальні колонки. В Харкові поліція намагалась вилучити колонки в активістів під виглядом обшуку на вибухівку. 

– Провокували і затримували. Поліція заблокувала музмобіль на Європейській площі, який мав очолювати автоколону до будинку Порошенка, та провокувала активістів. Чинився системний тиск на підприємців, через погрози СБУ 5 бусів-спринтерів, які мали везти людей в автоколоні, відмовились. Влада вдалась і до більш рішучих кроків – були незаконно затримані та відвезені у відділок водії вантажівки та спринтерів і два активісти Ігор Терещенко та Юрій Тебенко. Біля будинку Порошенка в Козині активістам перешкоджали агресивні "тітушки", які намагались спровокувати бійку.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: