fbpx

Дерев’янко запропонував три варіанти вирішення проблеми "євроблях". ВІДЕО

Політика 15:40, 28.11, 2018

Один з лідерів РНС, кандидат в Президенти, народний депутат Юрій Дерев’янко запропонував три варіанти вирішення проблеми автомобілів з іноземною реєстрацією: відтермінувати дію законів, скасувати коефіцієнт віку автомобіля або запровадити розмитнення за ставкою 10% від вартості автомобіля.

Про це повідомила прес-служба політика.

"Прийняттям законів №8487 та №8488 влада не тільки не вирішила ваші проблеми, а навпаки – створила ще більші",  звернувся Дерев’янко до українців.

Він зазначив, що спілкується з людьми, які протестують проти таких рішень, та хотів би з ними порадитись, який юридичний варіант вирішення проблеми міг би бути найкращим.

Юрій Дерев’янко запропонував три варіанти вирішення ситуації, що склалась:

1. Відтермінувати дію цих законів на три місяці для того, щоб мати час і погодити остаточну позицію, яка би всіх влаштувала, як компромісна.

"Крім того, також передбачити, що на всіх автомобілістів, які зараз потрапили під штрафи стосовно транзиту, вивезення автомобілів, не буде накладатися цей штраф",  підкреслив Дерев’янко.

2. Запропонувати законопроект, в якому прибрати коефіцієнт віку автомобілів в формулі розрахунку вартості розмитнення. "Для того, щоб був компроміс, який є під силу фінансово для розмитнення автомобілів всім, хто хоче їх розмитнити",  зауважив політик.

3. Запропонувати, щоб на перехідний період розмитнення авто складало 10% від вартості автомобіля, а всі інші ставки податків дорівнювали нулю.

Нагадаємо, парламент ухвалив два закони про розмитнення автомобілів №8487 та 8488. Перший закон встановлює величезні ставки розмитнення автомобілів, а другий – жорсткі правила, штрафи і конфіскацію автомобілів.

Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті дві постанови (№ 8487-П та 8488-П) про скасування цих рішень Верховної Ради, однак депутати не підтримали їх.

Президент Порошенко підписав закон про розмитнення автомобілів. У відповідь на це власники автомобілів з іноземною реєстрацією заблокували рух на пунктах пропуску з країнами ЄС, зокрема з Польщею та Словаччиною, та проводять акції протесту по всій країні.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: