fbpx

Держпродспоживслужба підтвердила факт виробництва фальсифікованого масла на Прикарпатті

Суспільство 12:50, 18.07, 2018

Перевірку проводили фахівці головних управлінь Держпродспоживслужби в Івано-Франківській і Полтавській областях за дорученням Держпродспоживслужби.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провела розслідування фактів, оприлюднених в ЗМІ, щодо діяльності молокопереробних підприємств (цехів) у Полтавській та Івано-Франківській областях та виробництва масла солодковершкового.

Перевірка підтвердила, що на цей час потужності ТОВ "Техмолпром", ТОВ "Гадячсир", ТОВ "Лозинський молочний завод", ТОВ "Полтавамолпрод", яке знаходиться у селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП "Молокозавод-Карпати" за адресою Рожнятів Івано-Франківської області не здійснюють виробничої діяльності.

Крім того, виробник нібито білоруського масла, маркування якого зазначає адресу "смт Житянка Івано-Франківської області", взагалі відсутній в реєстрі операторів ринку.

Відповідно, масло солодковершкове, яке реалізовується зараз в торгових мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане і відповідно до Закону "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" є небезпечним харчовим продуктом, який має шкідливий вплив на здоров’я людини та є непридатним для споживання.

Держпродспоживслужба доручила своїм територіальним органам посилити роботу з цього питання, у тому числі щодо забезпечення вилучення з обігу у разі виявлення фальсифікованої продукції з її подальшою утилізацією.

У разі виявлення такої продукції в торгових мережах фахівці служби закликають інформувати територіальні органи Держпродспоживслужби.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: