fbpx

Діабет вершинам не завада:12 підлітків з діабетом I типу успішно підкорили Говерлу. ФОТО

Здоров'я 19:56, 09.07, 2018

12 підлітків віком від 13 до 17 років, які мають діабет I типу, успішно підкорили найвищу гору України, взявши участь у проекті "ДіаГоверла", та довели усім, що діабет вершинам не завада.

Мандрівка в Карпати та сходження на Говерлу стала винагородою для переможців дев’ятого Конкурсу малюнка серед дітей з діабетом, що проводиться компанією Санофі за підтримки Асоціації дитячих ендокринологів.

Гієм Граньє, директор Санофі в Україні, каже, що "ДіаГоверла" є важливою частиною реалізації нашої місії Empowering Life, адже саме через такі проекти ми можемо надавати підтримку пацієнтам та відповідати на їхні потреби, створювати для людей з діабетом такі можливості, щоб вони жили повноцінним життям та здійснювали свої мрії. Окрім того, ми, Санофі в Україні, прагнемо втілювати такі ініціативи, які б надихали та мотивували суспільство дбати про своє здоров’я, ефективно контролювати захворювання та запобігати їх появі».

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 422 мільйони людей у світі живуть з діабетом. В Україні офіційно зареєстровано майже 1,3 мільйона пацієнтів, а ще втричі більше людей не знають про свою хворобу. У 2017 році було виявлено майже 104 000 нових випадків захворювання на діабет. Попри те, що захворювання є досить поширеним, досі існує певна стигма, пов’язана з ним. Причиною цього є недостатній рівень обізнаності населення про діабет та особливості життя з цим захворюванням.

Підлітки – учасники проекту "ДіаГоверла" – власним прикладом доводять, що в житті людини з діабетом немає жодних обмежень чи кордонів. Хвороба може потребувати більш ретельного планування та контролю, втім, вона не є приводом казати "ні" будь-якому новому досвіду чи звершенню.

Наталія Зелінська, Голова Асоціації дитячих ендокринологів України: "Я вірю у кожного пацієнта з діабетом і не сумнівалася у тому, що усі діти успішно піднімуться на вершину, адже вони такі ж сміливі та відкриті для нового, як і інші молоді люди у їхньому віці. Кількість дітей з цукровим діабетом щороку зростає, тому громадським організаціям та бізнесу потрібно підтримувати соціальні проекти, які дають цим дітям можливість вчитися контролювати захворювання, спілкуватися та обмінюватися досвідом. Я пишаюся активними підлітками з діабетом та висловлюю вдячність Санофі за втілення у життя таких чудових ініціатив, як "ДіаГоверла".

Ольга Погрібняк, переможниця ІХ Конкурсу малюнка серед дітей з діабетом: "Діабет – це таке захворювання, яке стимулює ретельно піклуватися про своє здоров’я. Так, мені потрібно постійно вимірювати рівень цукру в крові, робити ін’єкції інсуліну, але надзвичайно важливою умовою для ефективного контролю захворювання також є правильне харчування, фізична активність та здоровий спосіб життя. Саме дотримання цих правил допомогло мені підкорити Говерлу та довести, що діабет вершинам не завада!"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: