fbpx

Дієтологи розповіли, як скинути зайві кілограми після святкового застілля

Стиль життя 20:18, 11.01, 2017

За столами в новорічно-різдвяний період українці наїдають у середньому 3-5 зайвих кілограмів ваги. А після свят мріють швидше повернути втрачену легкість.

Зігнати наслідки "олів'є" йдуть у спортзали та танцювальні й фітнес-студії, де потрібно багато рухатися. Миритися із зайвою вагою не бажають переважно жінки. Вони ж першими повертаються до занять спортом, пише ТСН. Та елементарні "харчові" поради дієтологи дають незалежно від статі: менше крохмалю (картоплі, макаронів, хліба) і не змінювати різко раціон. Бо організм може негативно відгукнутися на стрес, зумовлений раптовою зміною кількості та складу їжі.

В усьому іншому фахівці радять дотримуватися міри та уникати крайнощів. Оскільки саме зайве може перетворитися згодом на величезну проблему. Загальні поради прості: менше тістечок, бо вони шкодять навіть більше, ніж смажені продукти, більше овочів і фруктів. Бажано обрати день для розвантаження шлунка.

Тим часом у лікарнях після свят традиційно збільшуються черги. Люди жаліються на шлунок, печінку і різні хронічні недуги, котрі загострюються від надлишку калорійної їжі.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: