fbpx

"Дім Сірка" вже два роки чекає від влади місця для притулку тварин

Суспільство 14:53, 20.08, 2014

Вже кілька років влада збирається виділити ділянку землі для будівництва притулку для тварин, але це залишається лише обіцянкою.

Волонтер БО "Дім Сірка" Леся Габель розповідає, що підтримки від влади організація не отримує.

"У нас є готовий притулок на 150 собак – з будками, з мисками, з віниками, з тачками, зі всім. Ми не маємо де його розмістити. Нам четвертий раз за рік відмовляють.

Два роки тому пан Саєвич (екс-заступник міського голови – ред.) розказував по телевізору, що земля для "Дому Сірка" вже є. Він розказував це два місяці, починаючи з того, що ми отримали в перший же день відмову", – розповідає Леся.

Поки що проблеми безпритульних тварин волонтери "Дому Сірка" намагаються вирішити власними зусиллями, їх частково фінансово підтримують благодійники. Леся Габель розповідає, що собак ловлять, а тоді визначають, чи вони не несуть загрози оточуючим. Неагресивних собак стерилізують та роблять прививки від сказу, після чого відпускають на те ж місце, звідки забирають. Небезпечних тварин усипляють.

Як повідомляв КУРС раніше, до Івано-Франківська вони запросили волонтерів організації "Чотири лапи" для реалізації проекту "Допомога безпритульним тваринам", у рамках якого стерилізуватимуть собак. 

Минулого року в Івано-Франківську стартувала програма, за якою КП "Полігон ТВП" почало стерилізувати безпритульних собак у місті. На реалізацію виділили кошти з міського бюджету. Два місяці тому волонтери "Дому Сірка" подали запит на інформацію про витрати комунального підприємтва. Відповіді досі нема.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: