fbpx

«Діти голодні, годую банк» – у Франківську протестували проти зажерливих банкірів

Економіка 15:23, 19.05, 2014

На Вічевому майдані в Івано-Франківську активісти руху «Громадський контроль банків Івано-Франківської області» вимагали переведення валютних кредитів у гривневі за курсом НБУ на момент підписання кредитних договорів.

«Влада не хоче нас почути. І ті обіцянки, які давалися місяць тому, зовсім не виконуються. Навпаки, влада хоче підсунути нам наступного «кота в мішку», який не тільки не вирішить проблеми усіх валютних позичальників, а й ще більше зажене їх у валютну кабалу. Тому що курс, який пропонує нам влада, — 7,99 —  під 20% річних зовсім не відповідає тим вимогам, які ми позиціонували на наших мітингах», — коментує ініціатор руху Андрій Воспаленко. За його словами, люди наполягають, щоби перевід валютних кредитів у гривневі здійснювався за курсом НБУ на момент оформлення кредитних договорів. «Переважна більшість цих договорів за 2007-2008 рік. Тоді курс складав – 5,05 гривень», — говорить активіст.

Така акція не є першою. Раніше рух уже кілька разів пікетував Управління Національного банку України в Івано-Франківській області.

Учасники руху «Громадський контроль банків Івано-Франківської області» зверталися до НБУ, до ВРУ, до Івано-Франківської міської та обласної рад, щоби заручитися їхньою підтримкою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: