fbpx

Для воїнів АТО у центрі Яремчі збудують багатоповерхівку

Суспільство 11:10, 02.10, 2017

Яремчанська міськрада виділила учасникам АТО земельну ділянку, де збудують багатоквартирний будинок, і бійці без фінансування з державного чи міського бюджету безкоштовно отримають нове житло.

Відповідне рішення одноголосно підтримали депутати на сесії міської ради, яка відбувалась у четвер, 21 вересня. В результаті учасники бойових дій отримали 82 сотих землі в центрі Яремчі. Зараз ГО "Яремчанська регіональна спілка інвалідів АТО" планує залучити інвестора для будівництва житлового будинку на цій земельній ділянці. 

"Угода є вигідною, аналогічно роблять атовці в Франківську. Бувають ситуації, коли учасник бойових дій отримує землю, але не має коштів для того, щоб побудувати на ній будинок, а у такому випадку отримує безкоштовно квартиру", – розповідає секретар Яремчанської міської ради, депутат від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ", воїн АТО Володимир Губарчук. 

На його думку, таке рішення суттєво допоможе вирішити питання житлового забезпечення учасників АТО.

"Хлопці задоволені. Вони захищають нашу незалежність на Сході, жертвують здоров'ям, залишають тут сім'ї і заслуговують на те, щоб, коли повернуться, їх забезпечили повноцінними умовами для життя…
Самотужки в нас заробити на житло важко, а атовці – це ті, про кого потрібно дбати в першу чергу, адже на фронті вони ризикували власним життям, бачили, як проливається кров їхніх побратимів",  каже Володимир Губарчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: