fbpx

Дмитро Міхалець вперше пояснив, чому покинув Франківськ і переїхав до Хмельницького

Суспільство 20:10, 22.11, 2017

Начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець розповів, чому перейшов на роботу в головне управління поліції Хмельниччини.

27-річний Дмитро Міхалець у правоохоронні органи потрапив у 2015-му, пройшовши відбір у патрульну Києва. Після служби в столиці керував патрульними в Івано-Франківську. Під час роботи на Прикарпатті запам’ятався конфліктом із учасником АТО, який звинуватив поліцейського у побитті. Справу досі розглядають у суді.

Повернувся працювати у рідний Хмельницький. Його представили як тимчасово виконуючого обов’язки начальника управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції Хмельниччини. Дмитро Міхалець дав перше інтерв'ю "Всім" на новій посаді – пояснив причини переїзду з Івано-Франківська. 

Він визнав, що на рішення змінити Франківськ на Хмельницький вплинув Василь Віконський, начальник ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, що раніше працював в Івано-Франківську заступником начальника ГУНП.

"Роль Василя Васильовича Віконського є. Він запропонував мені піти в його команду. Я вагався довго. Там була побудована робота, налагоджена співпраця з владою, громадськими організаціями, навіть тими, що виступали проти мене. Покидати це все для мене було викликом. Якби Віконський Василь Васильович не був на цій посаді, я б не перейшов у головне управління. Чому? Я з ним працював в Івано-Франківській області. Я його знаю по роботі і те, як він ставиться до свого особового складу. Мені честь працювати з ним", – пояснив Міхалець.

Також причиною зміни роботи і повернення в рідне місто стали родинні обставини. 

"Там я був у чужому місті. Тут в мене, як ви бачили в декларації, є будинок, є ділянки в Шаровечці. Це мені в спадок залишилося. Я там жив до 25 років.

В Івано-Франківську я жив з дружиною та маленькою дитиною. Жити в чужому місті без підтримки для дружини… З дитиною ніхто не може посидіти. Це морально важко. Тут є моя мати і мати дружини. Вони нам допоможуть. Дружина зможе більше відпочивати. Догляд за дитиною – це є важка праця. Я, у зв’язку із завантаженістю, не міг приділяти стільки часу, скільки хотів", – додав поліцейський.

Міхалець розповів, що йому пропонували очолити патрульну поліцію в Хмельницькому, але він відмовився.

"Чому відмовився? Тому що мене тут знають люди. Я хотів все ж таки бути незалежним, щоб ніхто до мене не звертався. Я сказав керівництву, якщо я гідний якоїсь посади, то хотів би її отримати, навіть нижчої ланки, але в іншому місті", – додав він.

КУРС писав, що Міхалець почав працювати у Нацполіції Хмельниччини, але зберіг посаду у Франківську – офіційно перебуває у відрядженні. 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: