fbpx

Затриманий на хабарі за приховування незаконних рубок екоінспектор вийде під заставу у чверть мільйона. ФОТО

Суспільство 17:58, 31.05, 2018

В Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід старшому інспектору державної екологічної інспекції Вікторові Дмитруку, якого затримали на хабарі від посадовця лісгоспу за приховування незаконної вирубки лісу. Правоохоронці зазначають, що Дмитрук систематично вимагав хабарі у керівників державних лісових господарств.

Як повідомляв КУРС, 29 травня 2018 року слідчі (детективи) ГУ Нацполіції в області та працівники СБУ затримали на хабарі у 7 тисяч доларів посадовця державної екологічної інспекції. Гроші інспектор вимагав за невідображення в акті перевірки виявлених фактів незаконної вирубки лісу.
 
Затриманим виявився начальник відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного і тваринного світу – старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області Віктор Дмитрук.
 
Прокурор Віталій Присяжнюк просив суд застосувати до підозрюваного Дмитрука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або заставу в розмірі мільйон гривень.
 
За його словами, оскільки Дмитрук підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, він може залишити місце проживання, впливати на свідків, знищити чи спотворити речові докази.
 
Віктор Дмитрук у суді вини не визнав та відмовився від дачі показів.
1
"Я розумію, що є якась підозра, але не розумію, що саме", – сказав Дмитрук.
Адвокат Дмитрука Василь Федорович просив суд відмовити у задоволенні клопотання прокурора та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
"Мій підзахисний підозрюється у тяжкому злочині, і це є єдиною підставою для обрання такого запобіжного заходу. Але будь-яких даних, що мій підзахисний буде переховуватися чи впливати на свідків, немає. Крім того, мій підзахисний раніше не судимий, добре характеризується, має на утриманні трьох дітей", – сказав Федорович. 
Слідчий суддя Любомир Островський, вислухавши доводи двох сторін, виніс ухвалу про застосування до підозрюваного Віктора Дмитрука запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 264 тисячі гривень. 
 
Також слідчий суддя Тарас Антоняк задовольнив клопотання прокуратури про відсторонення Віктора Дмитрука від займаної посади.

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: