fbpx

До Коломиї прибув третій поїзд єднання України "Труханівська Січ"

Суспільство 23:17, 27.10, 2016

20 жовтня з Центрального залізничного вокзалу в Києві урочисто відправився в подорож третій поїзд єднання України "Труханівська Січ". Понад два тижні, до 6 листопада, майже 170 пасажирів поїзда подорожуватимуть західними містами країни.

Учасники цієї акції – студенти, волонтери, активісти та військові з Луганської й Донецької областей, пише КУРС з посиланням на на прес-службу Коломийської РДА.

За маршрутом курсування поїзда до акції зможуть долучитися мешканці Вінниці, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Тернополя, Чернівців, Коломиї, Івано-Франківська, Львова, Мукачева, Ужгорода, Сянок, Луцька та Рівного.

Пасажири агітпоїзда проведуть концерти, лекції та різноманітні творчі майстер-класи в навчальних закладах та будинках культури зазначених міст. Також передбачається, що в кожному місті, куди прибуватиме поїзд, будуть організовані відкриті дискусійні майданчики, ток-шоу й телемости з молоддю. Організатори акції зазначають, що це "експеримент комунікацій серед різних верств населення".

Акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності. Мета акції – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризувати національну культуру.

27 жовтня третій поїзд єднання прибув до Коломиї.

Зустрічали гостей духовенство, районна та міська влада, громадські активісти. З вітальним словом виступили голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков, голова Коломийської районної ради Роман Дячук, заступник міського голови Володимир Бойцан.

З ініціативи єпископа Коломийсько-Косівської єпархії владики Юліана Гатали духовенство Української православної церкви Київського патріархату привітали гостей та виконали милозвучні пісні. Далі гостей чекала цікава та змістовна екскурсія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: