fbpx

На прощі у Погоні випускники франківських шкіл грали в квест. ФОТО

Суспільство 12:48, 07.05, 2018

З батьками та вчителями до Погінського монастиря Успіння Матері Божої отців Василіян, що в Тисменицькому районі, з'їхалися понад 1700 випускників шкіл Івано-Франківська.

Понад 1700 цьогорічних випускників шкіл разом зі своїми учителями та батьками приїхали у минулу суботу до Погінського монастиря Успіння Матері Божої отців Василіян просити у Богородиці про правильний вибір майбутнього і витривання в доброму ділі.

Нагадаємо, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків своїм розпорядженням відправив випускників 11-х класів шкіл міста у прощу до Погоні. Вона відбувалася в межах XХІІІ Євхаристійного з’їзду "Ви – світло для світу".

Читайте також: "Хай краще учні їдуть в Погоню, а не в нічні клуби!" – Марцінків пояснив, чому доручив зібрати дітей на прощу.

Тема прощі – "Зі Словом Божим прямуємо до щасливого життя". 

Зустріч розпочалася зі вступного слова отця Йосафата Фітеля про актуальність Святого Письма для сучасних юнаків та дівчат і важливість довіри до нашого Господа та Пресвятої Богородиці, інформує сайт єпархії. Після цього усі прочани помолилися вервицю, а згодом взяли участь в квесті.

Учасники були поділені на 15 команд, кожна з них мала пройти 2 острова, на яких потрібно було виконати завдання відповідно до Божих Заповідей. На завершення гри потрібно було лого, отримані на островах, приклеїти до банера. Організатором квесту була спільнота василіянських аніматорів спільно з братством Івано-Франківської духовної семінарії.

Одночасно отець Йосафат Фітель спілкувався з учителями. 

Архієрейську Літургію відправив владика Володимир Війтишин у співслужінні зі священиками Івано-Франківської Архієпархії. У своєму слові до випускників митрополит акцентував на важливості довіри до Господа і Його Пресвятої Матері. 

Завершилася проща мистецькою програмою, підготовленою гуртом "Еффата" та спільнотою василіанських аніматорів монастиря Царя Христа ЧСВВ у Франківську.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: