fbpx

Документальний фільм про Майдан претендує на "Оскар"

Культура 17:00, 14.01, 2016

Документальний фільм режисера Євгена Афінєєвського і студії Netflix "Зима у вогні: Боротьба України за свободу" претендує на премію "Оскар".

Суперниками картини стали стрічки "Емі", "Земля картелів", "Погляд тиші" і "Що трапилося, міс Симон?", передає УНН з посиланням на прес-службу Американської академії кіномистецтва.

Стрічка "Зима у вогні: Боротьба України за свободу" розповідає про події в Україні, що тривають 93 дні в 2013 і 2014 роках.

В категорії "Найкращий фільм" претендують "Гра на зниження", "Шпигунський міст", "Бруклін", "Божевільний Макс: Дорога люті", "Марсіанин", "вижив", "Кімната" і "В центрі уваги".

У списку номінантів у категорії "Краща чоловіча роль" потрапили Леонардо Ді Капріо, Брайан Кренстон, Метт Деймон, Едді Редмейн і Майкл Фассбендер.

До списку в номінації "Краща жіноча роль" увійшли Кейт Бланшетт, Брі Ларсон, Дженніфер Лоуренс, Шарлотт Ремплінг, Сірша Ронан.

На нагороду в категорії "Кращий режисер" висунуті Адам Маккей, Джордж Міллер, Алехандро Гонсалес Іньярріту, Ленні Абрамсон і Том Маккарті.

На нагороду в категорії "Кращий оригінальний сценарій" претендують "Шпигунський міст", "З машини", "Головоломка", "У центрі уваги" і "Голос вулиць".

Нагадаємо, україно-британо-американський фільм "Зима у вогні" про події на Майдані побачили 69 млн людей в 50 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: