fbpx

Дві філії "Прикарпаттяобленерго" запрацювали у новому форматі

Суспільство 21:25, 02.07, 2018

В АТ "Прикарпаттяобленерго" тривають реорганізаційні зміни.

На вимогу закону України "Про ринок електричної енергії", який був прийнятий 11 червня 2017 року. Цим законом передбачено впровадження з 01 липня 2019 року нової моделі ринку електроенергії. Реорганізація ринку енергопостачання передбачає поділ усіх обленерго на окремі організаційні структури, одна з яких буде займатися передачею електроенергії та підключенням нових споживачів, інша – продажем електроенергії споживачам. Ринок стане конкурентним, а обленерго втратять своє монопольне становище, інформують у прес-службі "Прикарпаттяобленерго".

Для цього впродовж 18 місяців з моменту вступу в силу Закону повинні бути здійснені заходи з відокремлення розподільчої і постачальної компанії шляхом створення відповідних суб’єктів господарювання.

Щоб бути готовими до запровадження змін на ринку енергопостачання, АТ "Прикарпаттяобленерго" здійснило ряд попередніх заходів. Так, на підприємстві оптимізували і вдосконалили бізнес-процеси, внесли зміни в організаційну структуру підприємства.

Наступний крок – зміна організаційної структури філій або іншими словами – їх об’єднання. Мета об’єднання філій – це підвищення ефективності управління компанією за рахунок укрупнення адміністративних функцій керівника філії, що позитивно вплине на ефективність управління, на покращення результативності бізнес-процесів, експлуатацію і технічне обслуговування мереж, на надійність та ефективність системи передачі електроенергії. Із 17 функціонуючих буде сформовано 7 філій.

Вже від сьогодні, 2 липня, запрацювали у новому форматі дві нові філії:

– філія АТ "Прикарпаттяобленерго" "Західна", яка об’єднала Калуський РЕМ, Рожнятівський РЕМ і Долинський РЕМ (центральний офіс "Західної" філії розташований в приміщенні Калуського РЕМ);

– філія АТ "Прикарпаттяобленерго" "Північна", яка об’єднала Галицький РЕМ і Рогатинський РЕМ (центральний офіс "Північної" філії розташований в приміщенні Галицького РЕМ).

А з 1 жовтня свою діяльність розпочнуть ще п'ять новоутворенних філій.

"Це вимога часу, яка допоможе нам підвищити ефективність використання обладнання, спецтехніки, робочого часу працівників т в кінцевому результаті підвищить якість послуг, які ми надаємо нашим клієнтам", – коментує зміни у компанії Голова Правління Олександр Бубен.

Енергетики запевняють, що такі зміни в організаційній структурі підприємства не вплинуть на якість обслуговування електричних мереж та оперативність ліквідації аварійних ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: