fbpx

Двох франківців, які зустрічали Саакашвілі, затримали – у РНС заявили про масові репресії

Політика 19:33, 12.09, 2017

Команда Михайла Саакашвілі, представники "Руху нових сил" заявляють про масові арешти та репресії проти активістів.

"За командою Порошенка і Авакова почалося масове затримання наших людей! Всіх везуть у Львів. Закликаю всіх до достойного бою! Ми не здамо наших!" – написав у Фейсбуці соратник Саакашвілі Давід Сакварелідзе.

Від опублікував список із п’яти затриманих: Степан Гойсaн, Андрій Котиченко, Олександр Бурцев, Василь Білак та Ярослав Сайкевич.

Член політичної рали партії "Рух нових сил" Тетяна Пришляк повідомила, що серед затриманих двоє іванофранківців – Олександр Бурцев та Степан Гойсан.

"Олександра забрали просто з дому вчора ввечері 15 осіб в цивільному. За словами дружини, без жодних пояснень, без вручення підозри, Олександра відвезли спочатку на Сахарова, потім у Львів. Поки що ні повістку, ані підозру не вручили. В Олександра цукровий діабет, він інсулінозалежний. Зараз його захищає наш адвокат. Степана взагалі затримали, коли він разом з 5-річною дитиною їхав на похорон, і його затримали біля Тернополя. Це при тому, що Степана на Шегині не було. Він перебував весь час зі мною в таборі в Креківцях.

#Порошенко та #Аваков діє в "кращих" традиціях Януковича, називаючи активістів "провокаторами" та "злочинцями". Так тривалий час називали і майданівців. А потім ці ж "провокатори" та "злочинці" привели Авакова та Порошенка до влади….

Гидко і страшно. Історія повторюється. Варто робити висновки. І діяти!" – повідомила Пришляк.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на допис Давіда Сакварелідзе у Фейсбуці і повідомив, що Олександра Бурцева затримано за те, що він бив і штовхав прикордонників. Затримання інших активістів Геращенко не коментує.

Нагадаємо, 10 вересня Михайло Саакашвілі перетнув кордон, де його зустрічали сотні активістів з усієї України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: